Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
14°C

Multă voie bună și spectacole inedite la „25 de ore de teatru non-stop” (P)

Multă voie bună și spectacole inedite la „25 de ore de teatru non-stop” (P)

În perioada 6-7 octombrie 2018 sibienii și turiștii vor respira teatru pentru al VIII-lea an consecutiv. A devenit deja o tradiție ca cele mai valoroase și mai creative trupe independente din întrega țară să se reunească la Sibiu pentru un maraton plin de prospețime, energie și culoare. La această ediție, publicul va fi întâmpinat cu producții din București, Cluj, Timișoara, Iași, Târgu Mureș și Sibiu, majoritatea pe texte originale, scrise chiar de artiștii implicați în realizarea lor.

Cum întotdeauna comediile sunt cele mai mai dragi publicului, organizatorii au pregătit câteva spectacole menite să aducă voie bună și totodată să atragă atenția asupra unor realități sociale și morale care ne privesc pe noi toți. Astfel, Frilensăr & Teatrul LUNI de la Green Hours vor prezenta două producții de un comic molipsitor. ,,Mălăieș în călcăieș“, ce se va juca sâmbătă, 6 octombrie de la ora 23:00 la Teatrul Gong, este o reinterpretare  a basmului „Capra cu trei iezi”, având în prim-plan povestea de iubire între fiica cea mică a familiei Capră și mezinul familiei Volf, a cărui dispariție vor să o răzbune tatăl și cei doi frați. Situațiile prezentate, graiul moldovenesc, mimica, muzica și coregrafia vor crea cu siguranță o atmosferă de neuitat.

,,Înaintea Erei Noastre“, cel de-al doilea spectacol creat de Frilensăr & Teatrul LUNI de la Green Hours, va avea loc tot la Teatrul Gong, duminică, 7 octombrie de la ora 19:00. Acțiunea este plasată într-o Moldovă aproape mitică, săracă, lipsită de curent electric, și deci de acces la informație, în care nici măcar veștile despre Revoluţia din 1989 nu ajung. Această lume fabuloasă, trăind în afara istoriei, are resurse de umor inepuizabil datorită tipologiilor umane, moldovenismelor și întâmplărilor haioase, chiar absurde, ce se creionează aici.

Inaintea erei noastre

Dacă ,,Înaintea Erei Noastre” vorbește despre despre oameni din medii sociale uitate, ,,HUOOOOO!!!“, spectacolul trupei Auăleu, din Timișoara, ce va fi prezentat pe 7 octombrie de la ora 16:30, la Grădina BIS Teatru, aduce în prim –plan conflicte sociale, fiind inspirat de protestele din ultimii doi ani. Un jandarm și o bătrână discută în cheie comică despre așteptările și neîmplinirile prezentului, despre grija zilei de mâine, despre viitorul tinerelor generații, despre libertate, artă, dragoste și poezie, despre lucrurile pentru care merită să luptăm.

HUOOOOO!!!, Aualeu Octav Boban

Una dintre surprizele acestei ediții a Festivalului „25 de ore de teatru non-stop” o constituie ,,Duelul giganţilor’’ ce va avea loc pe 7 octombrie de la ora 05:00 dimineața, la Atrium, un show în care se vor întrece Alex Ștefănescu, finalist Românii au talent 2018 și Claudiu Fălămaș, participant la Vocea României, ediția în curs.

Un loc aparte în progamul maratonului teatral din acest an îl ocupă repunerea în valoare  a unor construcții aproape uitate din patrimoniul sibian, precum Biserica Sfântul Francisc, de pe str. Șelarilor, nr. 14 și Biserica Forticată din Gușteriţa (str. Podului, nr. 47). Prima dintre ele va deveni locul de desfășurare al spectacolului „Venus și Adonis“, ce va fi prezentat pe 7 octombrie de la ora 15:00 de Teatrul Mignon din București, iar curtea celei de-a doua va găzdui actorii BIS Teatru, care vor juca acolo ,,Buzunarul cu pâine“, în aceeași zi, de la ora 16:00.

Afis 25 de ore de teatru non-stop

Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe site-ul http://bisteatru.ro/ și pe pagina de facebook Festival - 25 De Ore De Teatru Non Stop – Sibiu. Biletele pot fi achiziționate începând cu data de 25 septembrie 2018 de la Agenția Teatrală (str. Nicolae Bălcescu, nr. 17), Librăria Humanitas (str. Nicolae Bălcescu, nr. 16) sau online, de pe siteul www.kompostor.ro.

Preţul unui bilet este de 25 de lei (întreg) și 15 lei (redus pentru elevi, studenți, pensionari). Pentru vizionarea spectacolului pentru copii ,,Anaz și Dragonul“ din data de 7 octombrie, ora 12:00, de la Grădina BIS Teatru, se va plăti bilet unic în valoare de 12 lei. De asemenea, organizatorii au pus în vânzare un număr limitat de abonamente, valabile pentru toate spectacolele din perioada 6-7 octombrie 2018 la prețul de 125 de lei.

Festivalul „25 de ore de teatru non – stop” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), MARQUARDT fiind partener de tradiţie al evenimentului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

gigi contra

Acum 5 ani

Numai festivaluri, numai aiureli, chipurile sa atraga turisti! si ce avem noi, platitorii de impozite din asta? se imbogatesc hotelierii si proprietarii de crasme, iar preturile cres ca naiba... Dna Astrid nu stie ca autobuzele nu mai circula dupa program, iar cand vin sunt pline ochi la orele de varf! Doamna draga, pune smecherii cu crasme sa plateasca impozite cum trebuie si da salarii soferilor de la Tursib ca azi-maine va trebui sa conduceti matale si consilierii autobuzele...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus