Joi,
29.07.2021
Cer Senin
Acum
16°C

Consorțiul SRGE 2019 răspunde Institutului Escoffier: ”Fake news”

Consorțiul SRGE 2019 răspunde Institutului Escoffier: ”Fake news”

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 a reacționat la anunțul Institutului Escoffier Internațional, prin care se semnala faptul că Iulia Drăguț și Radu Zărnescu din cadrul Asociației Culturale Euro-Est Alternativ sunt excluși din cadrul instituției. ”SRGE este un program de dezvoltare economică regională, a cărui derulare se bazează pe parteneri și colaborare echitabilă. Sibiul a fost, este și va fi un spațiu deschis, orientat spre colaborare și dezvoltare. Nu suntem și nu vom fi implicați in conflicte personale, profesionale sau de breaslă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Consorțiu. ”SRGE nu are bucătari principali sau asociații preferate și invita pe toți cei interesați sa participe cu plus valoare la proiectele noastre. Până acum, atât Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România, cât și Asociația Culturală Euro-Est Alternativ au fost implicate în programele SRGE. În proiectele la care au participat, Dr. Iulia Drăguț și chef Radu Zărnescu s-au dovedit parteneri de nădejde, împreună cu toți colegii din întreaga țară. Tuturor le mulțumim pentru colaborare și le dorim mult succes în viitor, indiferent de numele asociațiilor profesionale din care fac parte. În același timp credem că folosirea de către ANCBT a unui eveniment care aduce în centrul atenției internaționale Sibiul și România pentru a jigni persoane și organizații este regretabilă și arată mai degrabă lipsa de etică și de probitate profesională din partea celor care o fac, alegând acest demers în locul învățării lecției grele a cooperării, dar și a competiției”, se mai arată în răspuns.

scrisoare

În final, Consorțiul felicită media care nu a preluat comunicatul Institutului Escoffier Internațional. ”Vrem pe această cale să mulțumim tuturor celor care au participat cu entuziasm la organizarea, promovarea si derularea evenimentelor SRGE si mai ales celor se documentează temeinic înainte de a prelua știri „bombă”, care sunt de fapt obișnuitele „fake news””, scrie Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Asociația Culturală Euro-Est Alternativ dată afară din Institutul Escoffier Internațional

Asociația Culturală Euro-Est Alternativ (ACEEA), partener de nădejde al Consorțiului Sibiu Regiune Gastronomică 2019 a fost dat afară din Institutul Escoffier Internațional, cea mai importantă instituție gastronomică din lume. Fondat de Auguste Escoffier, părintele mondial al gastronomiei, institutul a anunțat printr-un document emis în 30 ianuarie că românii Radu Zărnescu și Iulia Drăguț, soț și soție, sunt excluși, deși dețineau funcții importante. ”Ați fost numit președinte al Disciples Escoffier România în martie 2018, în timpul congresului internațional. Doamna Iulia Drăguț, soția dumneavoastră, a fost numită secretar general al delegației române. Dumneavoastră sunteți membru, înregistrat în Italia, la Forfimpopoli, în 2016. De atunci, nu am mai primit vreo veste de la dumneavoastră. Pe rețelele sociale sunteți foarte activ, v-am văzut doar de două ori purtând eșarfa Disciple, și ați purtat-o greșit. Logo-ul nostru, aura Disciples Escoffier acordate dumneavoastră sunt purtate de asemenea într-un mod eronat, pentru scopuri greșite. Spiritul Escoffier este mai mult în sensul ce poți face tu pentru organizație, decât ce face organizația pentru tine. Se vede că ați înțeles asta într-un mod greșit”, scrie în scrisoarea de excludere transmisă lui Radu Zărnescu.

Scrisoarea a fost transmisă mai departe către Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică de către Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România (ANBCT). ”Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România, membru cu drepturi depline WorldChefs, înființată în 1971 (…) a luat act cu profundă indignare și mâhnire de modalitatea în care falși bucătari, sub acoperirea unei asociații ne-profesionale, au indus în eroare, pentru foloase personale, unul dintre cele mai prestigioase institute culinare din lume, respectiv Disciples Escoffier International.

Luând act de considerentele deciziei de retragere a drepturilor conferite lui Radu Zărnescu, Iulia Drăguț și asociației ACEEA, de către boardul institutului Disciples Ecoffier International, având în vedere antecedentele celor menționați, fără nicio calificare în domeniul gastronomic – Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România ANBCT a luat decizia de a se desolidariza de orice acțiune în domeniul gastronomic a persoanelor menționate mai sus. Comunicăm pe această cale că am decis retragerea recomandării acordate asociației ACEEA în anul 2009 pentru a fi partener afiliat WorlChefs – World Association of Chefs Societes, solicitând în același timp retragerea calității de partener afiliat WorldChefs”, se arată în scrisoarea transmisă de forumul național.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus