Luni,
22.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sute de puieți, plantați în zona poluată Copșa Mică. Doi oficiali „au pus mâna pe lopată”

Sute de puieți, plantați în zona poluată Copșa Mică. Doi oficiali „au pus mâna pe lopată”

Prefectura Sibiu anunță că în zona Copșa Mică au fost plantați 400 de puieți de stejar, frasin și paltin pentru a înverzi zona. Se întâmplă după ce anterior puieții plantați nu s-au prins.

La acțiunea de înverzire a participat ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, și directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, alături de conducerea Prefecturii. Pentru a lăuda prezența acestora, în comunicatul Instituției Prefecturii se menționează că „cei doi oficiali nu au dat doar sfaturi, ci au pus mâna pe lopată, alături de angajații Direcției Silvice Sibiu”.

plantare puieti copsa mica 1

plantare puieti copsa mica 2

În zona Copșa Mică Regia Națională a Pădurilor - Romsilva derulează un amplu proiect de reconstrucție ecologică.

La acțiune au participat și primarii din Copșa Mică, Axente Sever, Șeica Mică, Micăsasa și Valea Viilor.

Până în prezent, Romsilva a plantat specii forestiere pe 802 hectare de terenuri afectate de poluare, din zona localității Copșa Mică, din care 254 ha în pădurile intens degradate, iar pe 548 de hectare s-au constituit perimetre de ameliorare. Peste 5 milioane de puieți au fost plantați până acum, valoarea lucrărilor de reconstrucție ecologică, ce includ și lucrări complexe de stabilizare a terenurilor și de ameliorare a solurilor, ajungând la 1,25 milioane de euro, anunță Prefectura Sibiu.

plantare puieti copsa mica 3

Poluarea din zona Copșa Mică a fost cauzată, în principal, de activitatea industrială cu profil chimic și de metalurgia neferoasă din perioada 1939 – 2008, de poluarea cu dioxid de sulf și pulberi de metale grele. Urmarea a fost uscarea totală a vegetației forestiere pe 254 ha și degradarea puternică a terenurilor pe o suprafață de aproximativ 10.000 ha.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus