Peste 500.000 de lei este bugetul alocat de Ministerul Afacerilor Externe pentru serviciile de catering necesare organizării summit-ului de la Sibiu. Pentru meniul care urmează a fi detaliat împreună cu cei care vor câștiga acest contract, reprezentanții MAE cer și rețete tradiționale reinterpretate ”cu finețe”.
În prima zi a lunii aprilie este programată deschiderea ofertelor din cadrul procedurii de atribuire pentru serviciile de catering, organizată de MAE, instituție care a alocat un buget maxim de 516.300 de lei pentru acest contract. Serviciile trebuie prestate în zilele de 8 și 9 mai (summit-ul are loc în ziua de 9 mai) și implică organizarea de mese zilnice de tip ”bufet suedez”, de pauze de cafea și ”coffe-station” (în zona Aeroportului).
De aceste servicii vor beneficia jurnaliștii, organizatorii, interpreții și personalul auxiliar care asigură organizarea Summit-ului. Invitații de rang înalt participă la alte mese sau dineuri oferite de Primărie, Președinție etc.
Numărul persoanelor care vor beneficia de aceste servicii diferă de la zi la zi, ”vârful” fiind preconizat pentru ziua de 9 mai, când sunt estimate 1.500 de persoane ca beneficiare a acestor servicii de catering.
Propuneri de meniuri
Oferta celor interesați de aceste servicii trebuie să includă aperitive, feluri principale, salate, garnituri, o selecție de pâine, deserturi, băuturi non-alcoolice, dar și vin alb și/sau roșu. ”Propunerile de meniuri vor conține în special vinuri de producție românească. Sortimentele de vin care vor fi propuse în cadrul meniurilor trebuie să fie incluse în registrul denumirilor de origine protejată (DOC). În funcție de restricțiile alimentare sau solicitările pentru anumite genuri de alimente sau modalități de preparare (lacto-vegetarian, vegetarian, raw - vegan etc), prestatorul va asigura prepararea in consecință a meniurilor respective, cu încadrare in prețurile ofertate”, se arată în caietul de sarcini elaborat pentru atribuirea acestui contract. Servirea trebuie făcută în veselă de ceramică, cu tacâmuri din inox, boluri de sticlă sau ceramică, iar fețele de mese trebuie să fie din bumbac. ”Pentru pauzele de cafea servite în corturile alocate jurnaliștilor, interpreților, organizatorilor și personalului auxiliar se poate folosi veselă de unică folosință, cu condiția ca aceasta să fie biodegradabilă”, cer reprezentanții MAE.”Pentru punerea în evidență a culturii culinare naționale, în cadrul fiecărui meniu se va regăsi cel puțin un preparat cu specific tradițional reinterpretat prin păstrarea ingredientelor tradiționale, dar transpunerea lor în preparate de o finețe mai mare decât rețeta tradițională. Preparatele vor păstra gustul familiar, dar vor fi gătite cu procedee moderne, iar platingul va arăta bine și va combina texturi, forme și culori diferite”, caietul de sarcini elaborat de MAEÎn cadrul documentației de atribuire a contractului, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au realizat și un meniu orientativ, din care ofertanții sunt îndemnați să se inspire.
MENIURI ORIENTATIVE Aperitive Platou cu brânzeturi tradiționale românești (caș dulce, telemea oi, cașcaval Dobrogea,cașcaval afumat, urdă, telemea vacă) Mule de pasăre în aspic Frigărui de mozzarella cu struguri albi și roșii Somon marinat cu măsline verzi Piept de rață afumat pe portocală Terină de caprioară Canapele de castraveți verzi cu pastă de somon picant Mini frigărui cu gambas Roșii cherry Calamari picanți Ruladă din mușchi de vită cu prune uscate
Fel principal File de somon cu sos de lamâie Mușchi de vită Wellington Medalion de caprioară Sărmalțe în foi de viță cu smântână Șalău pe lime Salate Salată Cezar Salată de ciuperci cu chimen Șalată Waldorf
Garnituri Cartofi copți Rulou de vinete cu legume Orez salbatic Mini chifle albe și negre Mini prăjituri asortate Fructe asortate
BĂUTURI : Apă plată, apă mineral, Santal, Cola, Fanta, Sprite Cafea filtru / ceai (zahăr, lapte, lămâie) Vin alb/ Vin roșu/ Vin spumant (doar la meniurile propuse pentru cină)
MENIURI ORIENTATIVE Lacto – Vegetariene Gustare: Mille feuille de legume la grătar cu mascarpone, Cremă de vinete și marmeladă de roșii uscate la soare servită cu roșii cherry coapte Salată de avocado, pere, pepene galben servită pe pat de frunze verzi Trio de bruschete cu roșii, cu pesto vegan, arugula și sos balsamic, Rrulou cu quinoa și alge nori, mini vegan quiche cu spanac
Fel Principal : Ciuperci la cuptor, marinate în unt aromat, servite cu brânză de capră și ceapă caramelizată Sparanghel copt cu sos de capere și balsamico și ciuperci cu verdeață și roșii 150/50/50g Risotto cu trufe Chifle asortate.
Desert Pară cu sos caramelizat Clatite cu miere și nuci Budincă de chia
Băuturi pentru toate meniurile vegetariene: apă plată - 0,5 litri, suc natural din fructe - 0,33 litri, băutură răcoritoare acidulată – 0,33 litri cafea
Sursa: documentația întocmită de Ministerul Afacerilor Externe
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: catering , Ministerul Afacerilor Externe , Liga Jurnaliştilor , Fel Principal , Domeniului Public , Pentru Sibiu , Salată Cezar , Șalată Waldorf , Tinerilor Interpreţi , summit , Adrian Neamţu Invitaţi
Vizualizari: 2191
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Cornel Sibianul
Acum 5 ore
Ada
Acum 5 ore
Ioan Rotar
Acum 5 ore
Rotar
Acum 6 ore
EVREU