Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Cursuri false. Mai mulți sibieni au plătit 500 de lei degeaba

Cursuri false. Mai mulți sibieni au plătit 500 de lei degeaba

Polițiștii din județul Alba au reținut o femeie de 30 de ani acuzată că a păcălit mai mulți oameni, inclusiv din Sibiu, să plătească sute de lei pe cursuri false.

Poliţiştii din Alba au reţinut-o pe o tânără din Ocna Mureş, care ar fi înşelat mai multe persoane, promiţându-le diplome autorizate de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în domeniul protecţiei datelor personale.

La data de 22 aprilie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de o tânără de 30 de ani, din Ocna Mureş, care este cercetată pentru înşelăciune.

”În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că, în perioada noiembrie 2018 - februarie 2019, tânăra, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi organizat, în Alba Iulia, cursuri de perfecţionare în domeniul prelucrării şi protecţiei datelor personale, la finalul cărora cursanţii urmau să obţină diplome autorizate de către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei Naţionale”, explică IPJ Alba, într-un comunicat de presă.
În realitate, societatea sa nu era autorizată să organizeze astfel de cursuri, dar tânăra a reuşit să convingă aproximativ 20 de persoane, din judeţele Alba şi Sibiu, să participe la acestea, contra sumei de 500 de lei/persoană. La finalul cursurilor, participanţilor nu le-a fost eliberată nicio adeverinţă sau diplomă.

În cursul zilei de azi, 23 aprilie 2019, reţinuta va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus