Joi,
16.07.2020
Partial Noros
Acum
23°C

Un produs special: Tobă de limbă integrală de porc

11 Mai 2019 17:51

Un produs special: Tobă de limbă integrală de porc

Toba de casă este unul dintre produsele care nu lipsesc de pe mesele de sărbătoare ale românilor. Mulți din cei care preferă să o cumpere pot doar intui cum este aceasta pregătită și ce poate să conțină. La Mezelăria „La Lotrean” însă cumpărătorii pot merge cu gândul împăcat că vor găsi toba autentică. Și nu e vorba despre o tobă tradițională, ci una „de limbă de porc integrală”.

Toba de limbă integrală este un produs natural pe care proprietarii magazinului îl propun sibienilor anume pentru faptul că nu conține alte organe interne ale porcului. „Se folosește limbă în procent de 95%, iar 5% este gelatină, care este tot naturală, obținută din fierberea cărnii”, explică managerul, specialistul în prepararea cărnurilor.

La fel ca celelalte produse din vitrina magazinului, și toba de limbă integrală este preparată într-un mod tradițional. „Limba se ține la conservat între 5-7 zile, pentru că limba are o structură foarte densă și are nevoie de maturare îndelungată lentă, nu rapidă. Apoi, se fierbe, se condimentează și limba de porc se bagă manual în membrană, întreagă, fără să se taie deloc”.

De ce toba de la noua mezelărie din Sibiu este una specială? Pentru că, spre exemplu, în cele mai multe astfel de produse de pe piață limba se poate folosi amestecată cu rinichi sau alte organe: „În cazul nostru e o tobă specială, arată foarte bine. Când se taie felia, se vede carnea întreagă și știi că e doar limbă acolo, nu amestecată cu alte organe. Așa am învățat să facem pe vremuri. Limba este un organ care contine multe vitamine si minerale necesare organismului”.

Precum alte produse fierte, și toba de limbă integrală este un aperitiv, dar poate fi mâncată și până te saturi.

Un kilogram de tobă integrală costă la Mezelăria „La Lotrean” 23 de lei.

Noul magazin a fost deschis în Sibiu la sfârșitul lunii martie și se află pe strada Mihai Viteazul, nr. 1, aproape de Lidl. „Stimați clienți, în această locație se execută produsele noastre: Tranșare carne și fabricare produse de carmangerie și mezeluri. Aici tradiția este la ea acasă”, scrie pe ușa de la intrarea în noua locație.

Mezelăria „La Lotrean” este deschisă de luni până vineri între 09:00 – 18:00 și sâmbăta între 09:00 – 14:00.

Vizualizari: 1706

Comentarii

2 comentarii

pofticiosul

Acum 1 an

Asa ceva se producea la Comtim Timisoara in anii 90 cand director era Teodor Carpan... Ce mai noutate!
Raspunde

master-chef

Acum 1 an

Cum adica cu limba integrala? Adica cu pielite cu tot, necuratata?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus