Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
8°C

Pasiunea unei sibience, transformată în afacere - Face căni cu „plastilină”

Pasiunea unei sibience, transformată în afacere - Face căni cu „plastilină”

Silvia realizează unele din cele mai simpatice căni, personalizate pentru fiecare client. Sibianca de 30 de ani, mămica a două fetițe gemene de doi ani și jumătate, a descoperit plăcerea de a lucra cu fimo, un fel de plastilină profi, special creată pentru cei pasionați de tot ceea ce înseamnă hand made.  

Deși a absolvit Comunicare și Relații Publice, Silvia Brus nu s-a folosit de cunoștințele dobândite acolo. În schimb, dintr-o joacă, a descoperit ceea ce urma să îi ocupe timpul, profesional vorbind. Este vorba despre cănile realizate din fimo, adică lut polimeric. Totul a început după ce a primit de la soțul ei, acum cinci ani, o pereche de cercei, își amintește Silvia.

„Afacerea pe care o cresc cu așa mult drag acum a început ca o joacă, acum cinci ani, când soțul meu mi-a cumpărat o pereche de cercei din lut polimeric. Eram într-o perioadă mai neagră, tocmai renunțasem la job și eram în căutarea altuia. Mi-am zis că așa ceva și eu pot să fac și a doua zi deja aveam în mână patru pachețele de Fimo și fremătam de nerăbdare să mă joc cu ele”, povestește tânăra mămică.

fimoland micile afaceri (3)

Îndemânarea stătea parcă undeva ascunsă în ea, așteptând doar o oportunitate, spune Silvia. Asta pentru că din momentul în care a început să lucreze, totul a venit de la sine. Nu a avut nevoie de tutoriale sau vreun fel de ajutor. „În mine pare-se că zăcea un talent ascuns bine. Am modelat cercei și mi-am făcut o pagină de Facebook, fără să bănuiesc amploarea pe care o va lua toata joaca asta”, spune sibianca.

A început cu câteva modele de iarnă, pentru că în perioada Crăciunului au venit primele comenzi. Avea un spațiu micuț, în casă, în care se „juca” în fiecare seară după ce venea de la muncă. Era micul ei colț de fericire de peste zi. „Modelam pe bucata mea de gresie ruptă la un colț și cu o mână de scobitori de lemn, seara după ce veneam de la serviciu. Toată lumea îmi spunea că mă joc, dar eu eram cea mai fericită din lume”, își amintește Silvia.

Totul a explodat de la o comandă

Deși devenise cât de cât apreciată, afacerea a luat cu adevărat amploare când Silvia a fost rugată să facă o cană cu un minion pe ea. „Nu spuneam nu la nimic, așa că am acceptat fără ezitare. A avut așa mare succes, încât m-am axat doar pe partea de căni”, spune tânăra. De aici până la tot felul de seturi cu tacâmuri a fost doar un pas. A început să modeleze supereroi, personaje din desene animate, de la Minnie la Elsa, până la Eroi în pijamale și personaje Lego.

fimoland micile afaceri (2)

Comenzile au început să o copleșească așa că a ales să renunțe la job și să se ocupe doar de pasiunea ei.

”Am ales cu inima, fără să stau pe gânduri. Am rupt jugul de angajat care mă sugruma pe atunci și am ales să fiu liberă”.
A investit în scule profesionale, ustensile de modelat și materia primă, apoi a trecut la treabă. „Am investit cam 1000 de lei, pentru tot ceea ce am avut nevoie ca afacerea să meargă cum trebuie. Am luat o mașină de întins fimo, un extruder și mai multe elemente mărunte care ajută la finisare și la crearea detaliilor”, spune Silvia.

fimoland micile afaceri (5)

De la o mică afacere, la una cu comenzi în toată țara

Deși a fost nevoită să ia o mică pauză în perioada sarcinii, Silvia nu a rezistat prea mult timp de parte de mica ei afacere, „Fimoland”. „M-am reîntors de câteva luni cu forțe proaspete, mai multă răbdare, sedimentată bine de creșterea a doi copii, și lumea zice că și cu mai mult talent. Cănile personalizate pe care le fac sunt inedite și mă bucur că lumea începe să descopere și să aprecieze tot mai mult lucrul făcut manual”, spune tânăra.

fimoland micile afaceri (6)

Ceea ce atrage tot mai mulți clienți către Fimoland este faptul că Silvia modelează absolut orice pe căni. Cele mai îndrăgite modele sunt cele care imită persoanele care le vor primi.

„Bucuria omului de a se vedea modelat pe cană, îmbrăcat și coafat exact cum e el în realitate, e imensă. Stomatologi, doctori, șoferi, zugravi, mecanici, pictori sau bucătari, sunt doar câteva din meseriile pe care le-am modelat de-a lungul timpului pe căni. Sunt niște cadouri inedite si care au de fiecare dată același mare succes”.
Întrebată dacă va trece la o alternativă de la lucra „pe bandă”, pentru a putea prelua mai multe comenzi, Silvia răspunde scurt „Nu”. Își dorește să rămână la stilul clasic cu care a început. „Vreau să păstrez magia începutului și lumea mea să rămână colorată, dar mică”, spune aceasta.

Prețurile unei căni personalizate sunt cuprinse între 50 și 70 lei, iar seturile de masă pentru copii cu personaje preferate sunt între 100 și 170 lei. Silvia Brus poate fi găsită pe pagina oficială de Facebook a afacerii ei, Fimoland, sau la numărul de telefon 0751 809 004.

fimoland micile afaceri (1) fimoland micile afaceri (7)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 17588

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

G

Acum 3 ani

E singura din lume care face asta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus