Sâmbătă,
02.07.2022
Parțial Noros
Acum
23°C

FOTO-Amendă uriașă. Muncitori ”incomodați” de echipamentul de protecție

FOTO-Amendă uriașă. Muncitori ”incomodați” de echipamentul de protecție

O firmă de construcții a fost amendată cu peste 23.000 de lei după ce locatarii unui bloc din Sibiu au văzut muncitorii lucrând la acoperiș fără echipamente de siguranță.

Cazul a fost semnalat redacției de locatari ai unui bloc de pe strada Rahovei, nr. 14. Oamenii au văzut în mai multe rânduri muncitorii ieșind pe acoperiș, unde desfășurau mai multe operațiuni, fără echipament de protecție.

lucrari strada Rahovei

În urma solicitării reporterului Turnul Sfatului, Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a trimis în scurt timp o echipă de control la fața locului, care a putut constata imediat o serie întreagă de încălcări ale legislației în domeniu.

”În urma informațiilor primite de la dumneavoastră, cu privire la activități de reparații peacoperișul unei clădiri, desfășurate în zona str. Rahova, o echipă de inspectori de muncă din cadrul I.T.M. Sibiu s-a deplasat la locația indicată pentru verificări și a constatat faptul că, deși aveau în dotare echipament individual de protecție, inclusiv centură de siguranță pentru lucru la înălțime, lucrătorii nu îl utilizau motivând că acesta îi incomodează”, a explicat pentru Turnul Sfatului directorul ITM Sibiu, Remus Furtună, într-un răspuns scris.

În urma controlului efectuat, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și al securității și sănătății în muncă, pentru deficiențele constatate, inspectorii de muncă au sancționat contravențional angajatorul cu amenzi în cuantum de 23.500 de lei și cu avertismente și au oprit din funcțiune un echipament tehnic.
”Au fost dispuse măsuri de remediere a tuturor deficiențelor constatate, printre care menționăm: purtarea obligatorie a echipamentului de protecție, supravegherea desfășurării activităților la înălțime de către conducătorul locului de muncă, instruirea corespunzătoare a lucrătorilor cu privire la prevenirea riscurilor de cădere de la înălțime, utilizarea de echipamente de muncă în condiții corespunzătoare, autorizarea personalului conform legislației în vigoare și încheierea contractelor individuale de muncă înainte de începerea activității”, a mai completat conducerea ITM Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

A

Acum 3 ani

Bravo locatarilor ca au luat atitudine! Cat mai multe amenzi pentru astfel de chestii!
Raspunde

dan

Acum 3 ani

Nu inteleg de ce e firma amendata, doar le-a dat echipament de protectie. Daca nu il aveau inteleg, dar daca au refuzat sa il poarte e vina muncitorului. Inteleg ca poate sa isi mai verifice angajatii, dar nici sa ai dadaca la fiecare angajat. E ca si cum ai amenda firma pt ca soferul refuza sa poarte centura. Duci calul la apa dar nu il poti forta sa bea.
Raspunde

vasile

Acum 3 ani

Dan - Nu ai habar de legislatia muncii. Legea e lege nu se discuta. Patronul e devina pentru ca nu i-a obligat sa lucreze protejati. Sa zica mersi, daca patea careva ceva, e caz penal. Raspunde patronul nu angajatul.
Raspunde

Vasile mai dastept

Acum 3 ani

Asta e de Benny Hill. Firma le ofera tot ce au nevoia dupa care ia amenda. Aia prosti si inconstienti merg acasa linistiti.
Raspunde

Ironim

Acum 3 ani

Firma are si obligatia verificarii utilizarii echipamentului de protectie.In contractul de munca se poate include o clauza care sa permita recuperarea amenzii de la cei vinovati in astfel de cazuri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus