Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Proiecție eveniment a documentarului ”La drum” la Festivalul ”Sus pe muntele din Jina”

Proiecție eveniment a documentarului ”La drum” la Festivalul ”Sus pe muntele din Jina”

În cadrul Festivalului „Sus pe muntele din Jina”,sâmbătă, 3 august, de la ora 22, va avea loc o proiecție eveniment a filmului documentar La drum, în regia lui Dumitru Budrala. Filmul va fi proiectat în aer liber, pe un ecran imens, în prezența regizorului si a miilor de spectatori.

La Drum evocă din culise viața ciobanilor din Transilvania în timpul transhumanței. Camera observațională a lui Dumitru Budrala surprinde drumul anevoios, mergând luni de zile, în jur de 30 de km pe zi, cu turmele de oi prin vremea schimbătoare, pe șosele aglomerate, între tiruri și căi ferate.

Vedem lumea din perspectiva tânărului cioban care străbate acest drum, în care greutățile zilnice din viața sa sunt de neimaginat pentru majoritatea populației și, totuși,alături de ceilalți face glume, crede în blesteme, iubește cu pasiune, înfruntând totodată și tragedia pierderii tatălui.

Filmul urmărește sincer și intim ciobanii din Munții Carpați, care aparțin unui timp mitic, nepătați de lumea de afară, aflați într-o aprigă luptă între cer și sfârșit.

La drum (43 minute), produs în 1998, a fost primul documentar observațional din România, lansat la Cinema du Reel din Paris. A avut un traseu festivalier internațional de succes, fiind premiat la  Festivalul Da KINO, 1999, București- Marele Premiu,  Măslina de Argint- Festivalul Internațional Kalamata, Grecia, 2000, Marele Premiu„Angel from Prohor” Belgrad Film Festival- 1998, Marele Premiu- FILM.DOC, Sfîntu Gheorghe, România, 2004.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus