Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Drumul de legătură dintre Ștrand și Turnișor: încă 2 milioane de lei și încep exproprierile

Drumul de legătură dintre Ștrand și Turnișor: încă 2 milioane de lei și încep exproprierile

Primăria Sibiu a găsit soluția și va începe procedura de expropriere a imobilelor din proprietatea privată care stau „în calea” modernizării drumului ce face legătura dintre cartierele Ștrand și Turnișor. Totodată, specialiștii propun astfel reconfigurarea traseului drumului de legătură Câmpșor prin lărgirea suprafeței pe care va fi construit drumul cu 5 metri. Totodată, autoritățile locale propun rectificarea bugetului local prin alocarea unei sume suplimentare de 2 milioane de lei pentru acest drum.

Pentru ședința de azi a consiliului local Sibiu, a fost pregătit un proiect de hotărâre care prevede completarea deciziei de la sfârșitul lunii iulie când s-au aprobat indicatorii tehnico-economici la obiectul de investiții „Realizare drum de legătură între Cartierul Ștrand și Cartierul Turnișor”.

Proiectul propus spre aprobare prevede introducerea unor noi articole, printre care: aprobarea coridorului de expropriere și amplasamentului lucrării conform studiului de fezabilitate; aprobarea listei proprietarilor de imobile afectate de coridorul de expropriere; aprobarea declanșării procedurii de expropriere pentru cauză de utilitate publică; respectiv aprobarea întabulării dreptului de proprietate publică în favoarea municipiului Sibiu asupra imobilelor care constituie coridorul de expropriere.

Campsor drumul de legatura strand turnisor

Potrivit raportului Direcției Patrimoniu și Cadastru, „artera este propusă prin PUG Sibiu (...) cu o ampriză totală de 17 m, ce ar urma să fie reconfigurată astfel încât să asigure corelarea cu profilele existente ale podului de pe strada Rozmarinului la Nord și cu cele ale străzii Dimitrie Cantemir la Sud”.

„Propunerea actuală vizează reconfigurarea traseului drumului stabilit prin PUG și mărirea profilului de la 17m la un profil de aproximativ 21 m, conform PUZ drum de legătură Câmpșor elaborat pentru realizarea investiției (...)”, mai menționează specialiștii.
Valoarea investiției se ridică la 11,7 milioane de lei, dintre care 9,9 milioane de lei - pentru lucrări de construcții și montaj.

Tot în ședința de azi se află și un proiect de hotărâre  de rectificare a bugetului local. În Referatul de necesitate al Direcției de investiții se menționează că „având în vedere faptul că au fost aprobați indicatorii tehnico-economici prin HCL 300/2019, se propune ca poziție nouă cu alocarea sumei de de 2.000.000,00 lei”.

Într-un comentariu anterior reprezentanții adminsitrației locale arătau că, deocamdată, Primăria Sibiu nu poate amenaja drumul: “Municipalitatea are în această zonă, în proprietate, un teren cu o lățime de patru metri, ceea ce nu permite realizarea unui drum public în conformitate cu standardele tehnice în vigoare. Pentru a căuta soluții, Primăria Sibiu a identificat deja proprietarii terenurilor din zonă și va căuta cele mai bune opțiuni pentru a extinde terenul și pentru a crea un drum public cu două benzi conform normativelor tehnice“.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

un sibian

Acum 4 ani

si uite asa o mana de oameni se umplu de bani...de la primarie + creste valoarea terenului...se aude ca cel mai mare proprietar din zona ar fi fostul viceprimar...
Raspunde

marius

Acum 4 ani

Oare la traversarea supraterana a caii ferate s-a gandit primaria ?
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

nu cred...nu fac ei asa ceva!!! sigur nu s-au gandit nici ce fac cu traficul care o sa vina din Turnisor pe str. D.Cantemir...nu de alta dar zona e deja foarte aglomerata
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus