Vineri,
05.06.2020
Innorat
Acum
26°C

Sibiul va fi gazda unui nou eveniment de talie europeană, în 2025. ”Putem avea un nou boom economic și turistic”

30 August 2019 11:26

Sibiul va fi gazda unui nou eveniment de talie europeană, în 2025. ”Putem avea un nou boom economic și turistic”

România va găzdui Asociația Europeană a Muzeelor în Aer Liber în 2025, iar muzeele implicate sunt cele din București, Sibiu și Cluj. Dacă muzeul din Sibiu reușește implementarea strategiei de dezvoltare din Suedia, putem avea un milion de vizitatori anual.

În 2025, România va găzdui Asociația Europeană a Muzeelor în Aer Liber, cea mai puternică asociație de profil. Gazda principală va fi Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, în colaborare cu Muzeul ASTRA din Sibiu și Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca. Doctorul Paula Popoiu, managerul muzeului din București, a început campania de a reuni asociația în România din 2010. Acest eveniment va aduce în România un număr mare de vizitatori europeni.

Următoarea ediție se va organiza în Suedia la Muzeul Skansen, cel mai vizitat muzeu în aer liber din Europa. Pentru suedezi, muzeul este un etalon cultural, acesta reușind să susțină turismul, gastronomia și tradițiile, aducând un număr impresionat de turiști în fiecare an. Numărul vizitatorilor din muzeul ASTRA crește de la an la an.

„Gândiți-vă ce înseamnă un milion de vizitatori, care vin în muzeu doar pentru programele noastre. Sibiul ar putea avea un alt boom economic și turistic. În cadrul acestor întâlniri învățăm de la ceilalți modalități de dezvoltare și posibile strategii. Noi încercăm să ne raportăm la suedezi. Eu sper ca până la finalul mandatului să aduc un număr și mai mare de vizitatori în muzeul ASTRA, mai ales că în momentul acesta nu vorbim doar de povești”, spune directorul muzeului ASTRA Sibiu, Ciprian Ștefan.

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

3 comentarii

cetateanul neturmentat

Acum 9 luni

Dar cand am mai avut boom economic si turistic? Data, veniturile realizate, oportunitatile aparute in urma boom-ului! eu ca cetatean platitor de impozite trebuie sa suport preturile unui oras cu boom turistic? sa nu-mi spuneti sa ma mut ca va i...jur!
Raspunde

politrucul

Acum 9 luni

Sa traim pana atunci. Atunci dl. Johannis nu va mmai fi presedinte.
Raspunde

realistul

Acum 9 luni

Da, dragul nostru presedinte o sa-si incheie al doilea mandat chiar inainte de evenimentului de talie europeana.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus