Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Șeful Transelectrica, dat afară după ce și-a falsificat CV-ul

Șeful Transelectrica, dat afară după ce și-a falsificat CV-ul

Preşedintele directoratului Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, a fost revocat joi din funcţie, potrivit unor surse consultate de News.ro, după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora şi-a falsificat CV-ul.

”Marius Dănuţ Caraşol a fost revocat joi în urmă cu jumătate de oră atât din funcţia de preşedinte al directoratului, cât şi din cea de membru al directoratului”, au declarat joi pentru News.ro surse din cadrul Ministerului Economiei, acţionarul majoritar al companiei de stat.

Când a fost numit Caraşol la conducerea companiei Transelectrica, consiliul de supraveghere era condus de Gheorghe Olteanu, care fusese consilierul lui Dănuţ Andruşcă, fost ministru al Economiei.

Potrivit Edupedu.ro, preşedintele Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, care susţine în CV-ul oficial că “este absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti”, ar fi urmat cursurile universităţii, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o.

Sursa citată menţionează că diploma lui Marius Dănuţ Caraşol ar fi falsă.

Consiliul de Supraveghere al transportatorului naţional de energie Transelectrica i-a solicitat deja lui Marius-Dănuţ Caraşol toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile către Universitatea Politehnica Bucureşti pentru validarea autenticitãţii acestora, ca urmare a informaţiilor publicate în presã referitoare la autenticitatea studiilor preşedintelui directoratului Transelectrica, ”în vederea clarificãrii acestei situaţii”.

”Ca urmare a informaţiilor publicate în presã referitoare la autenticitatea studiilor preşedintelui Directoratului CNTEE Transelectrica, Marius-Dãnuţ Caraşol, Compania Naţionalã de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA face urmãtoarele precizãri: În vederea clarificãrii acestei situaţii, Consiliul de Supraveghere al Companiei i-a solicitat deja domnului Marius-Dãnuţ CARAŞOL toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile cãtre Universitatea Politehnica Bucureşti pentru validarea autenticitãţii acestora; În mãsura în care autoritãţile abilitate sã autentifice documentele de studii ale lui Marius-Dãnuţ Caraşol se vor exprima, vor fi dispuse mãsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale şi statutare; Consiliul de Supraveghere al Companiei analizeazã cu maximã seriozitate şi responsabilitate aceastã problemã, având în vedere cã Transelectrica este o societate strategicã la nivel naţional şi o companie listatã la Bursa de Valori Bucureşti”, informează un comunicat al Transelectrica.

Reprezentanţii Universităţii Politehnica Bucureşti au transmis că preşedintele Transelectrica nu a finalizat studiile.

”Persoana menţionată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”, au transmis reprezentanţii Universităţii.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Alin

Acum 4 ani

Sa-i vedeti pe cei din trans de la Sibiu ce penali sunt!
Raspunde

Nu ramane asa???

Acum 4 ani

Cred ca va urma si urmarirea penala .Te vedem acolo linga mustacios ,ca acolo va e locul la totii astia de la mindru partid PSD
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus