Marţi,
07.02.2023
Partial Noros
Acum
-9°C

Câștig pentru FDGR în Consiliul pentru combaterea discriminării: Jurnalist TV și patru invitați, amendați

Câștig pentru FDGR în Consiliul pentru combaterea discriminării: Jurnalist TV și patru invitați, amendați

Jurnalista Andreea Crețulescu dela postul de televiziune România TV a fost amendată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, împreună cu alți patru invitați care au fost prezenți la una dintre emisiunile sale, pentru că au acuzat Forumul Democrat al Germanilor din România că ar fi continuatorul organizației naziste Grupul Etnic German din România.

Totodată, cele cinci persoane au afirmat în cadrul unei emisiuni de acum un an, de pe 31 octombrie 2018, că FDGR-ului i-au fost retrocedate zeci de clădiri în centul Sibiului în valoare de sute de milioane de euro. FDGR a contestat cele afirmate în direct, subliniind că afirmațiile făcute „sunt false și denigratoare”.

Invitații Andreei Crețulescu din platou au fost Ovidiu Zara, Radu Golban, Bogdan Ficeac și Albin Marinescu. Unul dintre aceștia, Albin Marinescu a spus pentru Turnul Sfatului că nu a participat la emisiunea respectivă și că atunci a fost difuzată o intervenție a lui din 2014 în care se exprima vizavi de FDGR. Totodată, Marinescu a precizat că nu va contesta decizia CNCD, deoarece nu are încredere în justiția românească vizavi de FDGR.

Astfel, conform deciziei CNCD, aceștia au fost amendați cu 2.000 de lei. „Consiliul director al CNCD a constatat că afirmațiile din emisiune reclamate de Forumul Democrat al Germanilor (FDGR) ca fiind denigratoare împotriva sa și a minorității germane au caracter de propagandă naționalistă și vizează atingere demnității persoanelor de etnie germană. În cadrul emisiunii menționate mai sus s-a afirmat că FDGR este continuatorul organizației naziste Grupul Etnic German din România și că FDGR i-au fost retrocedate în centrul Sibiului zeci de clădiri în valoare de sute de milioane de Euro, afirmații care sunt false și denigratoare. Decizia luată de Consiliul director al CNCD cu unanimitate de voturi în luna iunie a.c. a fost comunicat abia acum FDGR”, se arată într-un comunicat de presă al organizației.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

7 comentarii

Cetățean

Acum 3 ani

Cine ar avea curajul sa spună adevărul?!
Raspunde

Elena

Acum 3 ani

E bine ca au fost amendati, nu se poate sa spui la nesfarsit lucruri neadevarate la tv.. Cum au ajuns unele televiziuni la asa decadere, nu inteleg. Amenda mica, zic eu.
Raspunde

Toma

Acum 3 ani

Nu doar pentru asta ci pentru tot ce difuzeaza Romania TV(si Antena) trebuie inchise imediat!Nu cred ca exista mai multa rautate si minciuna in toate elucubratiile debitate de cele doua haznale.Televiziunea lui Dan Diaconescu era mic copil fata de acestea!Din pacate avem prea multi telespectatori care nu pot face diferenta intre o stire adevarata si una transmisa de cele doua!
Raspunde

wut

Acum 3 ani

Remarca asa zisei reportere / jurnaliste este una tipic persoanelor sudiste, frustrate si inculte. Mica amenda, dar ok ca si semnificatie :)
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

Din sentinta civila 2790/28.05.2007:''... In motivarea cererii s-a aratat,in esenta, ca petenta este organizatia reprezentativa a minoritatii germane din Sibiu,motiv pentru care este succesoarea in drepturi a Grupului Etnic German(Deutsche Volksgruppe).'' ''... IN NUMELE LEGII HOTARASTE:..... Admite cererea formulata de petentul F D G Sibiu....si in consecinta : - constata calitatea de succesor in drepturi al reclamantului fata de Grupul Etnic German(Deutsche Volksgruppe)...'' Ceva comentarii(nelalocul lor): In baza acestei sentinte s-a cam retrocedat.Doar FDG Sibiu este mostenitorul GEG nu FDGR,cel putin asta reiese din Sentinta.Probabil ca inscrierea in 1946 a GEG in categoria celor naziste sau filo-naziste a fost o regretabila eroare materiala a unei dactilografe.La urma urmei si alegerile din '46 au fost corecte,nu-i asa?
Raspunde

...

Acum 3 ani

de unde stim ca a fost "o regretabila eroare materiala a unei dactilografe" ? Ai fost acolo?
Raspunde

Hell-Town

Acum 3 ani

Multumesc Till Buhoglinda ( pe romaneste)! Ai clarificat lucrurile! Nici n-am stiut ca exista o astfel de sentinta care dovedeste tot... Herzlichen Glückwunsch!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus