Joi,
29.09.2022
Ploi Scurte
Acum
17°C

Încă un pas în proiectul de viabilizare a cartierului Veterani

Încă un pas în proiectul de viabilizare a cartierului Veterani

Primăria Sibiu face încă un pas important în viabilizarea cartierului Veterani, unul dintre cele mai noi cartiere ale Sibiului.

“Viabilizarea unui cartier nu este o simplă lucrare, ci un proiect multianual, costisitor și care presupune o colaborare strânsă cu societățile care dețin rețelele de utilități. Noi, ca administrație locală, am realizat reglementarea juridică a terenurilor publice pentru a ști unde putem amenaja drumuri. În ceea ce privește rețelele de utilități, societățile deținătoare au realizat sau sunt în curs de realizare a studiilor care să le arate nivelul valoric și oportunitatea investiției, documentarea fiind însă un proces de durată. Compania de gaz a finalizat acest studiu și intenționăm să începem împreună introducerea gazului în cartier.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din luna octombrie este inclus un proiect de hotărâre prin care se solicită aprobarea pentru această investiție pe care Primăria Sibiu o va realiza împreună cu societatea de gaz Delgaz Grid. Această societate a realizat un studiu cost-beneficiu din care a rezultat că nu poate face această investiție pe cont propriu. Din acest motiv și pentru a înainta cu proiectul de viabilizare a cartierului, Primăria Sibiu propune să se implice cofinanțând în proporție de 85% această lucrare.

Conform devizului estimativ lucrarea va consta în instalarea a peste 7.500 de metri liniari de conductă de distribuție și construcția unei stații de reglare a gazului.

Dacă se obține acordul Consiliului Local Sibiu, Primăria Sibiu va organiza o procedură de achiziție pentru contractarea lucrărilor propriu-zise.

Se va continua apoi cu introducerea celorlalte rețele de utilități și de abia apoi se poate crea rețeaua de drumuri în cartier.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

IOO

Acum 2 ani

"Primăria Sibiu face încă un pas important... " asta e din comunicatul de presa al primariei sper ca doara nu mai puneti botul la sloganele astea electorale...
Raspunde

oIo

Acum 2 ani

PSDist amarat
Raspunde

Anonymus

Acum 2 ani

pai da deci pentru unii se poate si platim toti sau cum vine asta? de ce nu face si aplica acelasi principiu primaria in tot orasul? sau pentru unii se poate doar? sunt atatea cartiere in care cei care si-au construit casele au fost obligati sa traga utilitatile pe banii lor si apoi au fost preluate de catre societatile respective: curent, gaz, apa si asa mai departe. Adica toti locuitorii orasului care platesc impozite platesc acum pentru cei care si-au construit acolo case si vile. Atunci acelasi principiu sa se aplice in tot orasul si primaria sa bage utilitatile la toti cei care acum au doar terenuri in intravilanul orasului... asta ca sa fie corectitudine pentru ca multi au scos bani grei din buzunar ca sa isi puna utilitatile.
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

Urbanisti, cand faceti reteaua de drumuri, o sa reusiti sa iesiti din mentalitatea aia de "venețian"? Putem oare avea macar in cartierele astea noi niste drumuri de latime decenta si cladiri aprobate avand in vedere numarul de masini pe care le pot aduce in zona si capacitate de parcare? Si daca se poate sa nu fie doar pe hartie, ca am vazut cazuri in care constructorul s-a "jurat" ca pune numarul X de locuri de parcare (subteran si parter) ca la final sa faca la parter cu totul altceva si sa rezulte maxim X/2 locuri. In fine stiti voi, cei de la urbanism, despre ce vorbesc.
Raspunde

Radu

Acum 2 ani

Pentru cartieru veterani primăria sibiu no aiba nici o dată bani in cartierul veterani sunt fose septice fântâni si încălzirea se face pe lemne suntem mai ceva ca la tara si ne iau bani ca la oras
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus