Duminică,
21.04.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Ce facem în weekend? Sărbătorim Ziua Națională și mergem la concert Antract

Ce facem în weekend? Sărbătorim Ziua Națională și mergem la concert Antract

Weekend-ul acesta va fi marcat de evenimente dedicate Zilei Naționale a României. Până duminică, avem timp să mergem la tăierea porcului în Rășinari. Cei care vor să sărbătorească un 1 Decembrie cu muzică din anii 1980, 1990 sau 2000, pot trece prin Piața Habermann la Retro. Părinților li se recomandă să verifice programul diversificat al Teatrului Gong, care propune mai multe ateliere pentru mici meșteri și spectacole inedite. Teatrul Național „Radu Stanca” a scos la vânzare biletele pentru 41 de spectacole din 2020. Weekend-ul se va încheia cu concertul simfonic „Întâi Decembrie de 2 ori. Sibiu și București” în Piața Mare.

Vineri, 29 noiembrie 2019

Cea mai bună pizza din centrul orașului se găsește la Pizza by Tango. Nimic nu merge mai bine cu o seară faină de vineri decât o pizza delicioasă, preparată cu ingrediente italienești. În perioada 27 – 29 noiembrie 2019 are loc cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Ioan Macrea” la Sala Transilvania. Evenimentul este dedicat lui Ioan Macrea, care în urmă cu 75 de ani a întemeiat Ansamblul Junii Sibiului. Vineri, de la ora 18:00, generațiile reunite ale Junilor Sibiului vor prezenta etapele existenței omului, de la naștere la moarte, în spectacolul extraordinar „Pe firul nesfârșit al vieții”. Junii se vor prinde, apoi, într-o horă a prieteniei cu cel mai mare ansamblu de folclor din Republica Moldova, Baletul Național „Joc”, invitatul special al Festivalului. Biletele pot fi achiziționate de la Sala Transilvania în intervalul orar 10 – 18. Prețul unui bilet este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

sursa: Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul - Junii Sibiului sursa: Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul - Junii Sibiului

Este ultima ocazie pentru sibieni să viziteze „Muzeul Iluzilor”, vineri fiind ultima zi de reprezentație. Muzeul poate fi vizitat pe bază de rezervare, la [email protected] sau la numărul de telefon 0740.365.699. Spectacolele se vor desfășura la Biblioteca Județeană ASTRA, între orele 09:00 și 18:00, din oră în oră, cu începere la oră fixă. Durata unei vizite este de 60 de minute, iar prețul unui bilet este de 16 lei. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

muzeul iulzilor

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu va găzdui lansarea de carte a lectorului universitar Diana Lupșa – „Be Branded”. Evenimentul va începe de la ora 18:00, iar cei interesați sunt rugați să își confirme prezența pe adresa [email protected], locurile fiind limitate. Cartea "Be Branded" este un ghid complet și complex de branding personal care, prin prisma exercițiilor practice, a explicațiilor și a propriei povești a autoarei, inspiră la a descoperi autenticul valorilor și misiunii noastre personale, a le da viață și a le îmbrăca în „veșmintele" potrivite și apoi a le comunica pline de entuziasm și bucurie.

dana lupsa

Phunk B ajunge la Sibiu, la Faust Cafe und Disko pentru o seară de hip-hop autentic. Evenimentul va începe de la ora 21, iar prețul unui bilet este 20 de lei. Phunk B va fi alături de Manafique, care vor prezenta un material intitulat „Manafunk”. Acesta este un concept ce dorește să reamintească românilor să sunt frumoși și puternici, rezistenți și sârguincioși, iar neputința poate fi înlocuită cu motivație. Mai multe informații puteți găsi pe pagina de Facebook al evenimentului.

phunk b faust

Rock & Bike Music Club prezintă un concert al unei tinere trupe din Sibiu – Main Illusion, un proiect construit pentru a împărtăși un mesaj. Un glas puternic și totuși tremurând recită o ultimă epopee a acestei omeniri, pe un fundal muzical ce va răsuna în eternitate. Milo, a înființat trupa în anul 2018, apoi s-au alăturat Cristache, basistul și Andrw, toboșarul. Acești trei indivizi, acum conduși de un țel aparte, au început să compună muzică, în timp ce erau în căutarea unei voci care să o completeze. Zmeul, căzut din cer, a fost cel care a adus tunetul acestui fulger muzical. Evenimentul va începe la ora 21:00, suportul recomandat pentru artiști este de 15 lei.

main illusion

Trupa Antract are programat concert de la ora 22:00 în Music Pub. Prețul unui bilet este 50 lei pentru acces general în ziua evenimentului. Cu o lungă activitate datând încă din 1984, Antract este o formație înființată de Bobiță Cătușanu în Râmnicu Vâlcea, ce a cunoscut succes în rândul ascultătorilor de muzică rock prin piese cunoscute precum „Ești frumoasă…”, care a devenit imediat piesă de rezistență a formației. Pe lângă un număr mare de materiale discografice lansate, Antract a urcat pe scenă de-a lungul carierei sale alături de nume cunoscute internaționale precum Uriah Heep, Ian Gillan Band,  Jetro Tull, Saxon, Paradise Lost, Ronnie Jammes Dio, Monster Magnet și Metallica, Helloween. Va fi disponibil și ultimul album, „Lasă-te dus”, al nouălea album din discografia formației. Cuprinde 15 piese care vorbesc despre cine suntem, despre bucurie, iubire, arta , experiențe noastre simple, de zi cu zi. Despre optimism și prietenia dintre noi, despre toleranță și mai ales despre iubire. Mai multe informații puteți găsi aici.

antract

Sâmbătă, 30 noiembrie 2019

Dana Lupșa este mama a doi copii, soție, lector doctor în management și antreprenor prin definiție. A format peste 3500 de studenți și oameni de afaceri și a lansat 13 afaceri pornite de la zero. Lucrează cu femei pentru că simte că le înțelege provocările: „Se spune despre mine că sunt «campioana motivării», că le inspir și le dau curaj să strălucească și fac asta cu succes în Asociația Happy Moms pe care o conduc de peste 5 ani”, spune Dana. Cel mai mult îi place să le ajut să își „croiască” propriul brand, fie că sunt la început de drum sau au deja vechime. Astfel, ea propune atelierul „Branding: Cele patru tipuri de imagine ale fiecăruia dintre noi” care va avea loc între orele 10:00 – 11:30 pe strada Ocnei numărul 12. Înscrierile se fac aici, iar pentru participarea la atelier doritorii sunt rugați să contribuie cu un minim de 20 de lei.

dana lupsa atelier

Cârciuma din Bătrâni invită sibienii să ia parte la obiceiul tăierii porcului și să deguste vestita „Pomana Porcului” și toate bunătățile tradiționale, precum jumări, cârnați, șorici, tobă, caltaboș și rachiu de casă. Evenimentul începe la ora 10:30 și participanți vor fi întâmpinați de muzică live. Cârciuma din Bătrâni este în Rășinari.

carciuma din batrni

Alandala Circus Project invită copii la un atelier de mișcare prin joacă începând cu ora 13:15, pe strada Abatorului. Evenimentul are loc în fiecare sâmbătă și este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între șase și 12 ani. Pentru înscrieri puteți suna la numărul de telefon  0734368819.

mișcare prin joacă

În Piața Habermann, Backyard organizează o petrecere cu muzică retro, hiturile anilor 1980, 1990 și 2000. Evenimentul va avea loc atât sâmbătă, cât și duminică de la ora 15:00. Cele mai tari piese vor fi mixate sâmbătă de către 2Fellas, iar duminică un invitat special va sărbători Ziua Națională a României. Un abonament la „Retro” este 40 de lei, iar biletul la intrare este 25 de lei. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0743272597.

retro

Alandala Circus Project invită adulții la un atelier de partener acrobatics începând cu ora 17:00, pe strada Abatorului. Evenimentul este dedicat începătorilor, dar și intermediarilor care vor face piramide, figuri specifice și acrobație dinamică. Prezența unei perechi nu este obligatorie. Pentru înscrieri puteți suna la numărul de telefon 0734368819.

partener acrobatics

La Sala Thalia, Orchestra Filarmonicii de Stat va susține un concert dedicat Zilei Naționale, iar același concert va fi susținut în 1 decembrie la Ateneul Român. Filarmonica Sibiului va fi dirijată de Cristian Lupeș, având doi soliști spectaculoși – Sorin Petrescu la pian și Doru Roman la percuție. De asemenea, concertul va fi transmis în direct în toată țara, astfel Filarmonica Sibiu va susține concertul de Ziua Națională simultan în două spații – Piața Mare din Sibiu și Ateneul Român din București. Concertul începe la ora 19 și va fi compus din arii celebre ale muzicienilor români, precum Liviu Dănceanu, Gabriel Mălăncioiu, Andrei Tănăsescu, Elinescu și George Enescu.

concert filarmonica

Lucia și Andrei Zamfir cântă un set de piese Radiohead adaptate în formulă de duo. Cu o chitară acustică și două voci, Lucia și Andrei reduc la esență compozițiile originale, aruncându-le adesea într-o nouă lumină. Din setul lor fac parte unele dintre cele mai cunoscute piese Radiohead, precum și câteva surprize pentru cunoscători. Intrarea la Kombinat este liberă, dar locurile sunt limitate. Evenimentul începe la ora 20.

kombinat

Imperium Live propune o seară de classic rock, blues și jazz cu Acoustic Band. Evenimentul începe de la ora 21:00, iar membrii trupei sunt Moldovan Adrian, Cornel Lepădatu și Lionel Ciorogariu. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0745391481.

imprium live

Optick sărbătorește 6 ani de emisiune Obsession la Ibiza Global Radio și a început turneul național la data de 1 noiembrie 2019. Pentru contentul creativ, Optick a fost premiat anul asta la “The Beating Heart Of Music” din Sibiu, cu premiul “Best Social Media”. Optick este genul “The Usual Suspect” pentru petreceri cu adevărat reușite, câștigând-și publicul de-a lungul carierei prin muzica și atitudinea pozitivă, fie că a fost vorba de eveniment de club, festival sau petreceri private. Optick va fi prezent la The Box începând cu ora 22:00.

optick

The Motans revine în Sibiu la Liquid The Club. Evenimentul va începe de la ora 23, iar prețul unui bilet este 50 de lei. Proiectul The Motans a început în 2016, debutând cu “Versus”, o piesă care a intrat în topurile muzicale foarte repede. Lansări recente precum “Maraton” și “Invitat”’ au cucerit instant publicul românesc, cea de-a doua piesă intrând rapid în top 10 radio chart. Ultimele sale colaborări, Delia feat. The Motans – “Rămâi” și The Motans feat. Irina Rimes “POEM” se bucură de un succes impresionant, reușind să ocupe primele 2 locuri în YouTube trending în prima săptămână de la lansare.

the montans

Do the Reggae #32 Tibal Vibes va fi găzduit de Faust Cafe und Disko începând cu ora 22:00. Evenimentul îl aduce pe Natty Ned, promotorul muzicii reggae din Sibiu, alături de ritmurile chitaristului Noni. Seara va debuta cu o „încălzire”, iar în jurul orei 23 Noni Groove va încânta publicul cu chitara live. Pentru miezul nopții Natty Ned a pregătit un mix de Dub pe care Noni îl va completa cu djembele (n.r. – instrument muzical de percuție). Petrecerea va continua până dimineață, iar pe lângă muzica reggae vor fi proiecții live. Suportul pentru artiști va fi de 10 lei până la miezul nopții și 15 lei după. Mai multe detalii găsiți aici.

do the reggae

Duminică, 1 decembrie 2019

Ziua Națională este marcată de Consiliul Județean, Primăria Sibiu, Garnizoana Sibiu și Instituția Prefectului prin mai multe evenimente, care încep de la ora 9:30 cu ceremonia militară religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori în fața Cercului Militar. Între orele 10:00 și 13:00, sibienii pot vizita o expoziție documentară și proiecții de film la Cercul Militar Sibiu, în același timp în parcarea Teatrului „Radu Stanca” va fi amenajată o expoziție tehnică militară. Ceremonia militară cu defilarea gărzii de onoare va începe de la ora 11:00 pe Bulevardul Corneliu Coposu. Începând cu ora 11:15, forțele aeriene române vor survola Sibiul. În Piața Unirii, de la ora 11:45, va avea loc Hora Unirii. De la ora 12:00 până la ora 20:00 va putea fi vizitată expoziția „Tablouri în liberate” de la Sala Thalia. La Biblioteca Județeană ASTRA va avea loc vernisajul expoziției „Anul 1919 în colecții sibiene” și prezentare de volume. De la ora 12:30 la ASTRA Film va avea loc prezentarea de gală a filmelor „Transalpina – Drumul Regilor” și „Muzeul Astra”. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. De la ora 13:00 va avea loc spectacolul extraordinar „Noi suntem români!” susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul Junii-Sibiului”, transmis pe TVR, la Sala Transilvania. Biserica dintre Brazi va găzdui Ceremonia de cinstire a eroilor neamului românesc de la ora 13:30. Retragerea cu torțe va începe la ora 18:00 și va avea plecarea de la Monumentul Eroilor din Pădurea Dumbrava Sibiului – Calea Dumbrăvii – Bulevardul Mihai Viteazu – Strada Nicolae Iorga – Bulevardul Vasile Milea – Strada Revoluției – Monumentul Eroilor Revoluției al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – Monumentul Eroilor Revoluției al Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu. Ziua Națională se va încheia în Sibiu la ora 19:00 cu concertul simfonic „Întâi Decembrie de 2 ori. Sibiu și București” susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu la Ateneul Român București și transmis în direct în Piața Mare din Sibiu.

ziua nationala 1 decembrie parada defilare (6)

Jacob Grillhouse a pregătit un meniu special tradițional românesc pentru Ziua Națională. Evenimentul va începe de la ora 10:00, în Pădurea Dumbrava. Meniul poate fi consultat mai jos:

jacob grillhouse

Shopping City Sibiu a pregătit un eveniment dedicat copiilor, specific Zilei Naționale, cu FifiLand. Copiii pot participa la mai multe ateliere de creație cu tematica România, începând cu ora 10:00. Concursul „Mici români talentați la Marea Unire de la FiFiLand" va începe de la ora 18:00, iar cei mici și talentați pot primi unul dintre cele trei premii: locul I va câștiga o petrece cadou de ziua lui, locul II va primi un abonament pentru o zi la locul de joacă, iar locul III va primi cadou o oră la spațiul de joacă și un ceai pentru părinți. Copii se pot înscrie completând formularul de aici.

fifiland

„Noi suntem Români” este un spectacol dedicat Zilei Naționale care are loc la Sala Transilvania începând cu ora 13:00. Accesul în sală este permis până la ora 12;45, în baza invitațiilor care pot fi ridicate, în limita locurilor disponibile, în data de 30 noiembrie 2019, între orele 10 – 17, de la Sala Transilvania. Ziua Națională a României va fi marcată la Sibiu printr-un spectacol inedit, în cadrul căruia cântecele și dansurile populare se împletesc cu momentele recitative, dedicate personalităților proeminente și momentelor care au marcat istoria României. Conceput ca o lecție specială de istorie și cultură, ca un omagiu închinat poporului român, spectacolul este menit să ne amintească faptul că România e fiecare dintre noi. Mai multe detalii puteți găsi aici.

noi suntem romani

La cea de-a zecea „Oră de lectură” de la ora 15:00, copiii vor asculta câteva fragmente din două cărți - „Băiatul care nu credea în Moș Crăciun“ de Liana Alexandru, cu ilustrații de Alfi Ana și „Ollie și renul lui Moș“ de Nikola Killen, în lectura actorilor Lerida Buchholtzer și Cătălin Neghină de la Teatrul Național „Radu Stanca“. „Băiatul care nu credea în Moș Crăciun“ este o poveste despre Ian, care este un copil ca oricare altul, „nici supără­cios, nici exagerat de vesel, nici vorbăreț, nici cuminte mereu“. Are parte de grija oamenilor mari, de cadouri frumoase și de brazi minunat împodobiți de sărbători. Cu toate acestea, uneori băiatul se simte singur și nu-și dorește nimic mai mult pe lume decât ca Moșul, dacă există cu adevă­rat, să-l ia și să-l ducă într-o poveste numai a lui! Iar într-o noapte magică, ceva nebănuit i se întâm­plă… Ceva care îi aduce înapoi bucuria Crăciunului. O carte frumoasă și emoționantă despre visuri care se adeveresc și puterea poveștilor de a crește binele din oameni.

„Ollie și renul lui Moș“ urmărește o poveste încântătoare despre noaptea de Ajun. Când un clinchet cristalin o trezește din somn, Ollie, o fetiță de-o șchioapă, descoperă că sunetul melodios vine de la hamul tivit cu clopoței de argint al unui ren fermecat. Cei doi se împrietenesc și, înainte ca Moșul să apuce să împartă darurile, pornesc în zbor peste mări sclipind în lumina lunii și țări acoperite de o pătură pufoasă de zăpadă, într-o aventură fantastică, pe care n-o vor uita niciodată.

Evenimentul este gratuit. Înscrieri pe [email protected].

ora de lectură

De Ziua Națională, Don Titi și Elena invită toți prietenii Cramei Național la „o ultimă pită cu fasole servită cu plăcere”. Începând cu ora 18:00, pita, vinul și berea vor fi din partea casei pentru toți cei care Crama Național reprezintă un simbol al studenției. „Sunt emoționat pentru duminică, dar știu că nu are cum să nu iasă bine, pentru că suntem noi. O să îmi lipsească activitatea, am văzut tineri care au crescut și au devenit «oameni mari» în Cramă. Mă mai întâlnesc cu foști studenți, care acum sunt cu soție și copii și realizez cât a trecut timpul. Dar să nu uităm de generația tânără, cei care vin aici îmi par a fi tineri cu perspective, foarte deschiși”, povestește Don Titi. Mai multe detalii găsiți aici.

don titi crama national (25)

Atrium Cafe propune o seară de teatru cu „Născut în ‘90”, o producție BIS Teatru cu Andrada Grosu, Aneea Opriș și Claudiu Fălămaș. Un scenariu original, inspirat din gânduri, reflecții și povești de viață care traversează cel mai tulbure deceniu din istoria modernă a României. Din spectacol nu lipsesc referirile directe la realitatea socio-politică a țării – uneori haioase, alteori acide. Nu lipsesc nici muzica live și nici proiecțiile video cu momente cheie ale anilor ‘90. Spectacolul „Născut în ’90” funcționează ca un spațiu al amintirilor comune, al bucuriei amare de a fi împărtășit, cu toții, împreună, 30 de ani de istorie recentă, zbuciumată. Spectacolul începe la ora 20:00 și are o oră și jumătate, prețul unui bilet întreg este 25 de lei întreg și 15 lei redus pentru studenți. Rezervări se fac la numărul de telefon 0723287486. Mai multe informații puteți găsi aici.

nascut in 90

Programul integral al Teatrului GONG Sibiu poate fi accesat pe website-ul dedicat, iar programul Teatrului Național „Radu Stanca”, de unde pot fi achiziționate bilete, este aici.

Programul filmelor care rulează la CineGold, multiplexul din Promenada Mall Sibiu, poate fi consultat aici.  Filmele care rulează la Centrul Cultural Ion Besoiu sunt disponibile pe pagina de facebook a instituției, în timp ce programul Cinematografului ARTA poate fi consultat mai jos.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Aneea Opriș , The Box , Claudiu Fălămaș , Arena Platoș Păltiniș , Poliţie Judeţean Sibiu , Sala Transilvania , Andrada Grosu , Muzeul Astra , Sala Thalia , Piata Mare , Biblioteca Județeană , Stat Sibiu , Shopping City Sibiu , Primăria Sibiu , Atrium Cafe , Calea Dumbrăvii , Bulevardul Vasile Milea , Pădurea Dumbrava , Moş Crăciun , Teatrului Gong , Junii Sibiului , Instituția Prefectului Sibiu , Filarmonica Sibiu , Pădurea Dumbrava Sibiului , Cercului Militar Sibiu , Marea Unire , Radu Stanca , Republica Moldova , Râmnicu Vâlcea , Consiliul Județean , Lerida Buchholtzer , Bulevardul Mihai Viteazu , Academiei Forțelor Terestre , Teatrul Naţional , În Piața Habermann , În Piața Unirii , Dans Ioan Macrea , Music Pub , Festivalului Naţional , George Enescu , Faust Cafe , Ateneul Român , Garnizoana Sibiu , Cercul Militar Sibiu , Cătălin Neghină , La Sala Thalia , pomana porcului , Hora Unirii , De Ziua Națională , Orchestra Filarmonicii , Bulevardul Nicolae Bălcescu , Ziua Națională , Teatrului Național , Drumul Regilor , Baletul Național Chilian , Orchestra Simfonică , Promenada Mall Sibiu , Irina Rimes , Cristian Lupeş , Centrul Cultural Ion Besoiu , Piața Habermann , Liquid The Club , Liana Alexandru , La Biblioteca Judeţeană Astra , Cornel Lepădatu , Natty Ned Selekta , Monumentul Eroilor Revoluţiei , Concertul The Motans , Asociația Happy Moms Sibiu , Zilei Naţionale , Lionel Ciorogariu , Ansamblul Junii Sibiului , Trupa Antract , Pe Bulevardul Corneliu Coposu , Alandala Circus Project , Proiectul The Motans , Liviu Dănceanu , Cindrelul Junii , Main Illusion , Acoustic Band , Bike Music Club , Bobita Catuşanu , Junilor Sibiului , Muzeul Iluzilor , La Impreium Live , Uriah Heep , Imperium Live , Cramei Naţional , Don Titi , Sorin Petrescu , Strada Revoluţiei , Strada Nicolae Iorga , Jacob Grillhouse , Crama Național , Ian Gillan Band , Andrei Tănăsescu , Ateneul Român București , Doru Roman , Filarmonica Sibiului , Gabriel Mălăncioiu , Jetro Tull , Noni Groove , Alfi Ana , Andrei Zamfir , Arenele Romana , Be Branded , Best Social Media , Dana Lupșa , Diana Lupșa , Ibiza Global Radio , Monster Magnet , Nikola Killen , The Beating Heart Of Music , The Usual Suspect , Moldovan Adriana , Tibal Vibes , Întâi Decembrie , Paradise Lost , Ronnie Jammes Dio

Vizualizari: 4401

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

elena m,.

Acum 4 ani

Daca tot e Ziua Nationala a Romaniei ar trebui sa fie totul gtatis nu? Mai dati si meniu cu preturi rusine organizatorilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus