Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-2°C

Primăria Sibiu a găzduit o dezbatere pe tema dezvoltării urbane și teritoriale a Regiunii Centru

Primăria Sibiu a găzduit o dezbatere pe tema dezvoltării urbane și teritoriale a Regiunii Centru

Primăria Municipiului Sibiu a găzduit miercuri, 29 ianuarie o dezbatere publică pe tema dezvoltării urbane şi teritoriale a Regiunii Centru, organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, reprezentată prin directorul Direcției Politici Regionale, Programare în cadrul Agenției, doamna Adriana Mureșan.

La eveniment au participat organizaţii din Regiunea Centru, membre ale Grupului de lucru al proiectului E-MOB și ale Grupurilor de lucru tematice: Dezvoltare urbană durabilă și Infrastructură şi dezvoltare teritorială, constituite pentru elaborarea Planului de Dezvoltare al Regiunii Centru pentru perioada 2021-2027.

IMG_9997Întâlnirea a avut ca scop consultarea actorilor regionali cu privire la direcţiile strategice din Planul de Dezvoltare a Regiunii Centru 2021-2027 legate de dezvoltarea teritorială şi dezvoltarea urbană a Regiunii Centru. Pe de altă parte, a fost prezentat proiectul “Acţiuni integrate pentru creşterea e-mobilităţii în Regiunile din Europa”, finanțat prin programul Interreg Europe, care vizează îmbunătățirea instrumentelor de politică din domeniul mobilității electrice, cu accent pe introducerea soluțiilor de mobilitate în sistemele de transport de călători de la nivelul regiunilor partenere.

Cu prilejul acestei întâlniri au fost prezentate propunerile Comisiei Europene privind finanţarea dezvoltării urbane integrate, a mobilităţii şi conectivităţii din fondurile structurale şi de investiţii alocate României în perioada 2021-2027 prin Politica de Coeziune, dar şi aspecte privind abordarea dezvoltării teritoriale în Politica Agricolă Comună. IMG_3177Agenda evenimentului a inclus intervenţii ale reprezentanţilor municipiilor şi oraşelor din Regiunea Centru, care au prezentat experiențe şi provocări în dezvoltarea urbană integrată, plecând de la propriile strategii şi finanţările accesate în perioada de programare 2014-2020. Reprezentantul Primăriei Sibiu a prezentat conceptul de mobilitate adoptat de Sibiu și proiectele inițiate de municipalitate.

foto Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

io de la tara

Acum 2 ani

care proiect de mobilitate adoptat? sa dea drumul la Tursib in localitatile limitrofe. momentan Sibiu- mobilitate cu transport public ZERO
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

"Dezvoltare urbană durabilă și Infrastructură şi dezvoltare teritorială" - pai nimeni in primaria Sibiu nu stie ce inseamna aceste cuvinte. Unii dintre ei cred ca inseamna dezvoltarea durabila a averilor unor VIP-uri locale iar restul nu cred nimic...
Raspunde

2lei

Acum 2 ani

Foarte bine punctat. Am impresia ca s-o unplut primaria de gandaci care nu mai inteleg sensul lucrurilor, pusi acolo doar sa imputeasca locul si sa vina cu aceeasi placa in fiecare an.....iar daca cineva are o idee mai buna, automat fac gard in jurul lor ca se simt amenintati.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus