Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Două noi cazuri de gripă, confirmate la Sibiu, la o fată de 14 ani și un copil de un an

Două noi cazuri de gripă, confirmate la Sibiu, la o fată de 14 ani și un copil de un an

Numărul cazurilor de gripă confirmate în acest sezon în județul nostru a ajuns la opt, după ce alte două cazuri tratate săptămâna trecută au fost confirmate zilele acestea cu laboratorul.

Cazurile de gripă confirmate cu testul rapid sau prin diagnosticare clinică au fost în număr de 380, față de 309 cazuri în săptămâna anterioară, recoltându-se și o probă pentru confirmarea gripei prin laborator de la un copil în vârstă de un an din spital, transmite Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Sibiu. Cazul a fost pozitiv pentru gripă tip AH3, evoluția a fost favorabilă, iar copilul este în prezent externat. Nu au fost alte cazuri în familie.

Proba aflată în lucru în cursul săptămânii trecute, recoltată de la o adolescentă de 14 ani, din localitatea Sadu, a avut rezultat pozitiv pentru gripă tip AH3, transmit reprezentanții DSP. Evoluția a fost favorabilă, iar cazul externat.

Aceeași sursă transmite că în ultima săptămână a fost epuizat stocul de vaccin antigripal din județul Sibiu. În sezonul 2019-2020 au beneficiat de vaccin antigripal gratuit 26.800 de persoane aflate în grupele de risc.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 5234

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus