Miercuri,
04.08.2021
Innorat
Acum
24°C

Am mâncat la Porto-Gallo, unde mâncarea se prepară pe marginea drumului

Am mâncat la Porto-Gallo, unde mâncarea se prepară pe marginea drumului

În apropiere de El Gringo, chiar peste drum de Yummi Yang, de câteva zile se prepară mâncare cu specific portughez, într-o rulotă ca cele de la festivalurile de street food din centrul Sibiului. La Porto-Gallo mâncarea este pregătită în fața ta și ai chiar și câteva scaune pe care poți să te așezi până aștepți comanda. Spun că poți doar să aștepți pentru că nu aș recomanda mâncatul la fața locului, având în vedere faptul că rulota este pe marginea unui drum intens tranzitat.

Dacă nu aș fi știut deja că rulota se află acolo, probabil aș fi trecut pe lângă ea fără să o observ, cu toate că este destul de colorată încât să iasă în evidență. Fiind amplasată într-o zonă mai degrabă de tranzit decât de oprit și admirat priveliștea, cei care doresc să comande ceva de la Porto-Gallo fie opresc mașina pe marginea drumului, fie merg câțiva metri mai în față și urcă pe trotuar.

La prima vedere, nu mi-a sărit nimic în ochi din meniu. Cartofi prăjiți, aripioare de pui, sosuri, practic preparatele pe care le găsești la aproape orice rulotă de street food, în perioada festivalurilor.

Am ales un rollito cu chorizo și un meniu de aripioare de pui cu cartofi prăjiți, la pachet, la care am primit un sos de usturoi și unul picant, precum și o caserolă de castraveciori murați. De băut am cerut un Sumol, despre care am aflat că ar fi o băutură cu specific portughez. Le-am luat pe toate la pachet, din motivul de mai sus, dar și pentru că afară era oricum destul de răcoare încât prânzitul pe marginea drumului să fie și mai neplăcut.

porto gallo1

Din păcate, deși am ajuns destul de repede acasă, mâncarea nu a rămas caldă, iar cartofii și-au pierdut aroma. După aspectul lor, mi-am imaginat că dacă i-aș fi mâncat atunci pe loc m-aș fi bucurat de o porție de cartofi crocanți, cu gustul celor făcuți la iarbă verde. Reîncălzirea lor însă i-a făcut cu atât mai neatrăgători, așa că am mâncat doar câțiva și va trebui să aștept o zi frumoasă în care să iau o porție și să o mănânc lângă rulotă. De data aceasta, am mâncat câțiva lângă aripioare și la restul am renunțat. Gustul aripioarelor a fost destul de banal și mi-a părut rău că nu am ales altceva de pe meniu. Nu erau condimentate aproape deloc și pe alocuri păreau puțin nefăcute.

porto gallo5Cel de-al doilea preparat m-a surprins în mod plăcut. Rollito – o lipie cu chorizo, cartofi prăjiți și mai multe legume, printre care un delicios ardei copt – m-a bucurat cu o combinație pe care nu o mai încercasem până atunci. Preparatul era atât de mare încât putea să hrănească fără probleme cel puțin două persoane, așa că l-am împărțit. Bucățile mari de chorizo, combinate cu un sos de roșii nepicant și cartofii care, din fericire, în lipie s-au păstrat calzi, au fost foarte frumos complimentate de ardeiul copt. porto gallo6

Pe tot meniul am plătit 41 de lei, din care, dacă aș fi mâncat singur, aș fi putut păstra măcar jumătate de rollito și pentru a doua zi la prânz. Cu siguranță o să mă întorc să încerc și restul preparatelor, dar dacă voi mai comanda la pachet, o să aleg ceva fără cartofi prăjiți și fără aripioarele de pui.

Au puncte în plus pentru rapiditate și numeroasele întrebări pe care le pun, la plasarea comenzii, să se asigure că totul e exact pe gustul clientului, dar și pentru tacâmuri și șervețele.

porto gallo4

Comentarii

4 comentarii

Eduard

Acum 1 an

Articol de doi lei. Pe bune.
Raspunde

Alin

Acum 1 an

Nu are nimic de-a face meniul din remorca cu bucataria portugheza....doar Sumolul, in rest nimic....si niste pastel de nata congelat....
Raspunde

Asaniciodata

Acum 1 an

După culoare trebuie sa ti dai dai seama ca produsele sunt REFRIPTE ..VECHI I!!! iar aspectul sordid pune sub semnul întrebării IGIENA . Regretabilă astfel de orientare spre publicitate in loc de invitatie la CONTROL SI DESFIINTARE!!
Raspunde

Vasile Von Vasile

Acum 1 an

mă nene, aia nu e rulotă, e container...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus