Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Ambulanța Sibiu, campanie de achiziționare a materialelor sanitare. „Cei mai expuși ar trebui să fie cei mai protejați”

Ambulanța Sibiu, campanie de achiziționare a materialelor sanitare. „Cei mai expuși ar trebui să fie cei mai protejați”

Serviciul de Ambulanță al Județului Sibiu lansează campania „Salvarea începe cu linia întâi”, prin care apelează la comunitate pentru ajutor. Reprezentanții Ambulanței spun că „cei mai expuși ar trebui să fie și cei mai protejați”, motiv pentru care îi îndeamnă pe sibieni să sprijine financiar campania de achiziționare a materialelor sanitare.

Prin intermediul campaniei „Salvarea începe cu linia întâi”, reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu vor să informeze și să promoveze recomandări pentru cetățeni, în perioada pandemiei de Coronavirus. De asemenea, personalul medical aflat în Linia Întâi face apel la sibienii care pot să îi sprijine financiar, dar și la mediul privat, să îi sprijine financiar, pentru a putea cumpăra echipamente de protecție.

„Ne aflăm într-un război cumplit, în care cei din LINIA ÎNTÂI sunt cadrele medicale. Cei mai expuși, ar trebui însă să fie și cei mai protejați pentru că singura variantă în care noi toți putem avea o șansă în plus”, spun aceștia.
„Zilele acestea sunt cumplite și cred că numai solidaritatea, adevărul și empatia ne mai pot salva. Pe lângă pandemia existentă, sistemul medical se confruntă cu multe lipsuri și suntem nevoiți să lansăm un strigăt tuturor celor din jurul nostru: cetățenilor le spunem să se protejeze, să stea în casă și să nu ne ascundă adevărul în cazul în care solicită un echipaj de urgență, companiilor și cetățenilor cu posibilități le adresăm rugămintea de a ne fi alături sprijinindu-ne cu donații pentru a ne putea achiziționa materiale de protecție pentru cadrele medicale, iar tuturor colegilor din Linia Întâi - sănătate, multă vigilență, tărie și energie. Fiți alături de noi!”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu, Constantin Popescu.

Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu numără, în prezent, 14 medici, 70 de asistenți medicali și 71 de ambulanțieri, organizați în patru substații (Mediaș, Agnita, Cisnădie și Tălmaciu) care asigură, în ture, nevoia în județul Sibiu. Stocurile de materiale de protecție sunt limitate.

Pe lângă materiale de protecție e nevoie și de aparatură mai performantă care să permită efectuarea cu minim de expunere a unor manevre invazive, explică reprezentanții Ambulanței. La momentul actual, au mare nevoie de ochelari, măști chirurgicale, măști FFP3 sau standard N95, termometre non contact și videolaringoscoape.

Toți cei care pot sprijini cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu pot face donații în contul Asociației De la Noi pentru Noi Ambulanța Sibiu, cu sediul în loc. SIBIU, strada Mărăști, nr.5, CUI: 30184649, IBAN: RO28BUCU1492232638017 RON, deschis la Alpha Bank Sibiu.

Informații pot fi obținute la telefon: 0269230194

Email: sibiusaj@yahoo.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus