Serviciul de Ambulanță al Județului Sibiu lansează campania „Salvarea începe cu linia întâi”, prin care apelează la comunitate pentru ajutor. Reprezentanții Ambulanței spun că „cei mai expuși ar trebui să fie și cei mai protejați”, motiv pentru care îi îndeamnă pe sibieni să sprijine financiar campania de achiziționare a materialelor sanitare.
Prin intermediul campaniei „Salvarea începe cu linia întâi”, reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu vor să informeze și să promoveze recomandări pentru cetățeni, în perioada pandemiei de Coronavirus. De asemenea, personalul medical aflat în Linia Întâi face apel la sibienii care pot să îi sprijine financiar, dar și la mediul privat, să îi sprijine financiar, pentru a putea cumpăra echipamente de protecție.
„Ne aflăm într-un război cumplit, în care cei din LINIA ÎNTÂI sunt cadrele medicale. Cei mai expuși, ar trebui însă să fie și cei mai protejați pentru că singura variantă în care noi toți putem avea o șansă în plus”, spun aceștia.„Zilele acestea sunt cumplite și cred că numai solidaritatea, adevărul și empatia ne mai pot salva. Pe lângă pandemia existentă, sistemul medical se confruntă cu multe lipsuri și suntem nevoiți să lansăm un strigăt tuturor celor din jurul nostru: cetățenilor le spunem să se protejeze, să stea în casă și să nu ne ascundă adevărul în cazul în care solicită un echipaj de urgență, companiilor și cetățenilor cu posibilități le adresăm rugămintea de a ne fi alături sprijinindu-ne cu donații pentru a ne putea achiziționa materiale de protecție pentru cadrele medicale, iar tuturor colegilor din Linia Întâi - sănătate, multă vigilență, tărie și energie. Fiți alături de noi!”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu, Constantin Popescu.
Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu numără, în prezent, 14 medici, 70 de asistenți medicali și 71 de ambulanțieri, organizați în patru substații (Mediaș, Agnita, Cisnădie și Tălmaciu) care asigură, în ture, nevoia în județul Sibiu. Stocurile de materiale de protecție sunt limitate.
Pe lângă materiale de protecție e nevoie și de aparatură mai performantă care să permită efectuarea cu minim de expunere a unor manevre invazive, explică reprezentanții Ambulanței. La momentul actual, au mare nevoie de ochelari, măști chirurgicale, măști FFP3 sau standard N95, termometre non contact și videolaringoscoape.
Toți cei care pot sprijini cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu pot face donații în contul Asociației De la Noi pentru Noi Ambulanța Sibiu, cu sediul în loc. SIBIU, strada Mărăști, nr.5, CUI: 30184649, IBAN: RO28BUCU1492232638017 RON, deschis la Alpha Bank Sibiu.
Informații pot fi obținute la telefon: 0269230194
Email: sibiusaj@yahoo.ro
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Județului Sibiu , Linia Întâi , Reprezentanții Ambulanței , Asociației De Poveste , Noi Ambulanța Sibiu , Alpha Bank Sibiu , Constantin Popescu , Ambulanţă Judeţean Sibiu
Vizualizari: 1441
Ultimele comentarii
Acum 41 minute
Emil
Acum 48 minute
Florin
Acum 53 minute
Pop
Acum 53 minute
Dobrin ionut
Acum 1 oră
Carcotel