Miercuri,
20.10.2021
Ceata
Acum
-1°C

Ministrul Sănătății: Relaxarea se va face pe categorii de vârstă și localităţi

Ministrul Sănătății: Relaxarea se va face pe categorii de vârstă și localităţi

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță că viitoarele măsuri de relaxare a restricţiilor privind circulaţia persoanelor vor fi luate atunci când curba cazurilor noi şi a cazurilor critice va începe să scadă. De asemenea, relaxarea se va face gradual, pe categorii de vârstă şi, nu în ultimul rând, în funcţie de specificul fiecărei localităţi. Adunările publice, competiţiile sportive vor continua să fie interzise, iar mall-urile vor rămâne închise.

”Din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii suntem încă într-un moment în care suntem în urcare, vom face o evaluare cam după o săptămână după sărbătorile pascale, vom vedea de la zi la zi numărul de cazuri, creşterea acestuia precum şi numărul deceselor, dar când va veni vorba de  relaxare vom vorbi individual pentru fiecare comunitate în parte. (...) Încă suntem pe panta ascendentă a curbei despre care vorbim de două luni de zile. Suntem într-un moment în care urmărim ca şi creşterea numărului de cazuri să se facă într-un număr mic. (...) Încă suntem precauţi şi menţinem măsurile de izolare, distanţare socială şi urmărim îndeaproape fiecare localitate, fiecare focar. Întâi să ajungem la un număr de cazuri constant şi după aia ne gândim la descreştere. Nu vorbim de relaxare deocamdată”, a declarat ministrul Sănătăţii, luni, într-o intervenţie la Digi 24.

Acesta a precizat o relaxare a restricţiilor ”va fi în acelaşi timp cu anumite restricţii, va fi oricum cu mască şi mănuşi”.

Tătaru a ţinut să precizeze că nu se va pune problema de a fi reluate adunări publice, reluarea competiţiilor sportive sau deschiderea mall-urilor.

”Aceste măsuri de relaxare vor veni în momentul în care vom vedea acea curbă a cazurilor noi sau a cazurilor critice începe să scadă. Le vom lua în funcţie de fiecare comunitate în parte şi în funcţie de fiecare focar. Avem 10 judeţe plus Bucureştiul care au 70% din cazuri. Avem 6 judeţe trecute de 300 de cazuri, aproape de 400 de cazuri. Sunt focare încă în expansiune, chiar dacă transmiterea locală nu mai este aşa accentuată, dar este o transmitere locală continuă şi la fiecare dintre ele avem motive să fim încă precauţi menţinem aceleaşi măsuri” a mai spus ministrul sănătăţii.

Acesta a precizat că în prezent sunt peste 260 de cazuri de bolnavi diagnosticaţi cu COVID-19 aflaţi în terapie intensivă, unele dintre acestea fiind „potenţial critice”.

”Terapia intensivă este cea care face diferenţa în acest moment şi aduce un suport” a spus Tătaru.

După ce a făcut vizite în mai multe unităţi sanitare, ministrul spune că cei din corpul medical au ”un moral ridicat”, chiar şi în judeţe care au un număr mare de bolnavi.

Ministrul Sănătăţii spune că un vârf al epidemiei ar însemna conform calculelor autorităţilor române, un număr de 15-20.000 de cazuri.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

rammstein

Acum 1 an

cum edle ministru cu stigmatizarea populatiei??>..cand ii omoriti pe cei peste 65 de ani ??>..parca asa zicea fascistul cercel!!..auzi sa desparta oamenii in categorii !!!...doar fascistii au facut-o cu evreii ..sa-i desparta pe batranii !!..cum mortii ma-tii ai gandit asa ceva criminalule??>...ia uite ce -i fata mintea unui criminal " CORONAVIRUS ROMÂNIA. „Despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor” - proiectul lui Streinu Cercel, ""!!!..indiferent ca au fost contaminati sa nu !!!....asta-i romania normala dle Presedinte???...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus