Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
31°C

Ministrul Sănătății: 87% dintre persoanele care au murit săptămâna trecută în urma infectării cu coronavirus aveau şi alte boli; restul insuficienţă multiplă de organe

Ministrul Sănătății: 87% dintre persoanele care au murit săptămâna trecută în urma infectării cu coronavirus aveau şi alte boli; restul insuficienţă multiplă de organe

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi seară, la B1 Tv, că o evaluare a deceselor care au avut loc în spitale în primele trei luni ale acestui an arată că "fluctuaţiile sunt foarte mici” de la o lună la alta, iar statisticile cu persoanele care aveau şi alte boli, unele grave, dar care au fost raportate ca decedate din cauza COVID-19 sunt raportate astfel ca urmare a recomandărilor primite de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Acesta a menţionat că în prezent se face o evaluare a numărului de cazuri, iar datele arată că 87% dintre cei decedaţi în ultima săptămână aveau şi alte boli, restul de 13% murind din cauza unei insuficienţe multiple de organe, pe fondul infectării cu SARS-CoV-2.
"Acea boală, leucemia sau boala cronică (...) nu o avea de ieri, să spun că astăzi a fost momentul în care acea boală a decompensat. Un cumul de factori au dus la deces”, a declarat Nelu Tătaru.
El a spus că persoanele fără comorbidităţi şi care au suferit insuficienţă multiplă de organe sunt cele care au murit exclusiv din cauza COVID-19, iar în cazul acestora necropsiile arată modificări ale organelor vitale.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus