Vineri,
20.05.2022
Acum
0°C

Patru percheziții la Sibiu, în această dimineață, la hoți profesioniști de lemne

Patru percheziții la Sibiu, în această dimineață, la hoți profesioniști de lemne

Polițiști din mai multe județe efectuează marți dimineață percheziții la la persoane bănuite că ar fi tăiat, fără drept, arbori din fondul forestier naţional, iar pentru acoperirea faptelor ar fi folosit avize de însoţire false. 

Conform Inspectoratului de Poliție al Județului Alba s-au efectuat 18 percheziţii, dintre care patru în județul Sibiu, prejudiciul total în acest caz fiind estimat la peste 570.000 de lei.

”La data de 12 mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 18 percheziţii (7 în judeţul Alba, 6 în judeţul Vâlcea, 4 în judeţul Sibiu şi una în judeţul Gorj) la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, instigare şi complicitate la ultimele două infracţiuni”, se anunță într-un comunicat de presă.

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că în perioada 2018 - 2020, o societate comercială din judeţul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept şi ar fi sustras arbori, din speciile molid şi brad, din fondul forestier naţional

Pentru a da o aparenţă de legalitate tăierilor de material lemnos efectuate, reprezentanţii societăţii ar fi întocmit, în fals, documente de însoţire între punctele de lucru ale societăţii, vizând transporturi de material lemnos care, în realitate, nu au fost efectuate sau ar fi întocmit documente de însoţire pe care erau menţionate cantităţi de material lemnos mai mici decât cele transportate.

Materialul lemnos, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat şi comercializat spre diverse societăţi comerciale şi persoane fizice.

”Poliţiştii vor pune în executare 8 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. La percheziţii, alături de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba participă poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, poliţişti din Inspectoratele de Poliţie Judeţene Vâlcea, Sibiu şi Gorj precum şi consilieri superiori din cadrul Gărzii Forestiere Cluj. Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale”, se mai arată în comuncatul de presă.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus