Vineri,
25.09.2020
Partial Noros
Acum
21°C

Maria Cîndea, fetița cu două tumori pe creier, a decedat. Tatăl: „Am sperat până în ultima clipă”

10 August 2020 10:17

Maria Cîndea, fetița cu două tumori pe creier, a decedat. Tatăl: „Am sperat până în ultima clipă”

Maria Cîndea, fetița de 14 ani pentru care s-a mobilizat întreaga comunitate, a încetat din viață. Din păcate, cu toate că începuse tratamentul, se pare că nu a fost îndeajuns pentru a-i salva viața. Familia fetei a făcut anunțul ieri seară, pe pagina de strângere de fonduri dedicată Mariei.

Maria se lupta deja de mai multe luni să supraviețuiască, după ce medicii i-au descoperit două tumori pe creier și fusese deja operată de mai multe ori, fără succes. Singura ei speranță era un tratament în Turcia, pentru care comunitatea sibiană a strâns intens fonduri, în ultima perioadă. La final de iulie, conform grupului creat pe Facebook pentru strângerea de fonduri, Maria începuse deja să beneficieze de tratament, cu succes. Din păcate însă, aparent eforturile nu au fost îndeajuns pentru a-i fi combătută boala.

„Cu inimile zdrobite de durere, anunțăm plecarea dintre noi a scumpei și iubitei noastre fiice Maria-Cristina Cîndea. Ai luptat şi am sperat până în ultima clipă, dar i-ai fost mai dragă lui Dumnezeu. Ai fost lumina ochilor noștri, bucuria și sensul vieții, minunea și rodul iubirii noastre. Te-am iubit și te vom iubi imens! Îngerul nostru, vei rămâne în inimile și sufletele noastre toată viața. Drum lin spre lumină copil frumos cu suflet curat, bun și iubitor. Dumnezeu să te poarte pe brațele lui”, a scris tatăl fetiței, în urmă cu 12 ore. 

Elevă de excepție la Colegiul Național Brukenthal, șefă de promoție, Maria trebuia să dea anul acesta Evaluarea Națională, pentru ca de la anul să fi mers la liceu. Din păcate acest lucru nu a mai fost posibil, întrucât medicii i-au descoperit, în urmă cu câteva luni, două tumori pe creier. Fetița de 14 ani a fost operată de cinci ori de medicii din Cluj, pentru extirparea celor două tumori, însă între timp alte două i-au apărut tot pe creier, de data aceasta fiind inoperabile. 

Redacția Turnul Sfatului transmite condoleanțe familei.

Vizualizari: 99769

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus