Vineri,
26.04.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Iohannis: Școlile nu se vor închide după alegerile locale

Iohannis: Școlile nu se vor închide după alegerile locale

După ce au apărut în spațiul public mai multe voci care susțineau că școlile vor trece la sitemul online, după alegeri, președintele Klaus Iohannis spune că școlile nu se vor închide,

"Nu, școlile nu se închid. Se trece la învățământ on-line în zilele chiar de dinaintea votului și imediat după votare, din motive practice. Înainte de ziua votului pentru a permite pregătirile pentru secțiile de vot, instalarea cabinelor, a circuitelor, a măsurilor sanitare, iar după votare pentru a permite dezinfecția profundă în spațiile care au fost folosite. Deci acolo se trece on-line unde sunt secții de votare, după care toată lumea revine la școală așa cum funcționează și în această săptămână", a spus președintele, într-o conferință de presă. 

Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice din unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare, se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie. Aceasta se va desfășura exclusiv în sistem on-line. 

În județul Sibiu, nu sunt organizate secții de votare în 106 unități de învățământ, cu personalitate juridică și structuri, în acestea fiind înscriși 14 447 elevi care vor frcventa cursurilor conform scenariilor comunicate (verde, galben sau roșu). În celelalte 210 unități de învățământ, unde sunt înscriși 48 717 elevi, cursurile se vor desfășura în sistem on-line în zilele de 25, 28, și 29 septembrie 2020, transmite inspector Constantin Dincă, purtător de cuvânt al ISJ Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 992

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus