Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

Știrile zilei, 26 aprilie: povestea afacerii Creion Roșu, s-a deschis târgul de Paști, suporterii Petrolului au mâzgălit mai multe clădiri din centrul Sibiului

Știrile zilei, 26 aprilie: povestea afacerii Creion Roșu, s-a deschis târgul de Paști, suporterii Petrolului au mâzgălit mai multe clădiri din centrul Sibiului

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a celor mai importante știri de vineri, 26 aprilie:

Creion Roșu: Un IT-ist din Sibiu a transformat un proiect de facultate într-o afacere. „Inspirația vine din jurul meu” 

Robert Roșu are 35 de ani, este din Gheorgheni, județul Harghita, și de mai bine de zece ani locuiește în Sibiu. De profesie IT-ist, în facultate Robert a pus bazele site-ului Creion Roșu, site de care a început să se ocupe mai îndeaproape în ultimul an. Robert personalizează tricouri și căni ocupându-se doar de design-ul care apare pe acestea, iar mai departe, prin intermediul a două platforme, le vinde peste tot în lume. În paralel cu personalizatul, Creion Roșu propune și videoclipuri postate pe YouTube, în care Robert face recenzii de produse sau prezintă experiențele sale din călătorii.

Detalii aici.

S-a deschis Târgul de Paști de la Sibiu: de la coșulețe cu ouă, tablouri din macrame și lumânări parfumate, la țarc cu iepuri și tren turistic

Târgul de Paști de la Sibiu și-a deschis porțile astăzi, 26 aprilie. Pe o vreme însorită, primii vizitatori s-au bucurat deja de atmosfera de sărbătoare. În acest an, târgul va dura 12 zile, iar căsuțele pline, în mare majoritate cu decorațiuni de Paști, așteaptă vizitatorii să le descopere.

Detalii aici.

Efectul războiului din Ucraina: Dronele militare incluse în exercițiul din Dealul Dăii, unde studenții AFT au simulat respingerea inamicului

Ce a realizat Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” în Dealul Dăii, în ultimii ani, este impresionant. Mai ales că sibienii nu au acces în mod obișnuit aici.

Detalii aici.

Ce facem în weekend? Târgul de Paști, atelier de încondeiat ouă, festivalul grădinilor, Urme pe Play

Weekend-ul acesta, la Sibiu, avem parte de mai multe evenimente la care putem participa. Vremea ține cu noi, iar mai jos am pregătit o listă cu principalele evenimente din acest final de săptămână.

Detalii aici. 

Suporterii Petrolului au mâzgălit aseară mai multe clădiri din centrul Sibiului, inclusiv pasajul proaspăt renovat. Poliția Locală îi va identifica după imagini 

Mai mulți suporteri ai echipei de fotbal Petrolul Ploiești, probabil dezamăgiți în urma înfrângerii în fața FC Hermannstadt, au vandalizat aseară o serie de clădiri din centrul istoric al Sibiului. Printre obiectivele mâzgălite cu însemne legate de galeria de fotbal se numără și pasajul pietonal care leagă Piața Mică de strada Avram Iancu, pasaj care tocmai fusese renovat și redeschis traficului.

Detalii aici.

Olandeza din Sărata, despre cei care ar dori să-i continue afacerea cu legume bio. „Cu mâinile în pământ și cu o viziune anticapitalistă pentru agricultură”

Olandeza Agnes Jansen, care recent a anunțat că se pensionează și își dorește să găsească oamenii potriviți care să-i continue afacere cu legume bio din satul Sărata, județul Sibiu, a transmis un mesaj în care enumeră calitățile pe care ar trebui să le aibă cei care și-ar dori să-i urmeze meseria.

Detalii aici.

Singura primărie din județul Sibiu care plătește pentru sterilizarea câinilor și pisicilor. „Nu ne oprim, o să facem acțiuni periodic, efectele vor apărea în ani”

Creșterea numărului de câini si pisici abandonați l-au făcut pe Norbert Pleiner, primarul din Târnava, să inițieze un proiect prin care să plătească sterilizarea câinilor și pisicilor din comună. Proiectul prevede atât sterilizarea animalelor cu stăpân, dar și a celor comunitare.

Detalii aici.

La licitația de reabilitare a podului Gării, prelungită cu o săptămână, s-au înregistrat două oferte

Două oferte au fost depuse în cadrul licitației pentru reabilitarea podului Gării, lansată în luna martie și programată pentru 18 aprilie. Procedura a avut loc cu o săptămână mai târziu, adică ieri, 25 aprilie.

Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus