Miercuri,
12.05.2021
Cer Senin
Acum
18°C

Școala nr.10 din Sibiu, închisă după ce un profesor asimptomatic a fost testat pozitiv

Școala nr.10 din Sibiu, închisă după ce un profesor asimptomatic a fost testat pozitiv

Școala Gimnazială nr. 10 din Sibiu a intrat în scenariul roșu pentru următoarele două săptămâni, toate formaţiunile de studiu din unitatea de învăţământ fiind închise. Anunțul a fost transmis ieri, 22 septembrie, de reprezentanții Prefecturii Sibiu. Motivul pentru care s-a recurs la acest scenariu este faptul că, un cadru didactic care a intrat la mai multe clase, a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

În următoarele două săptămâni, elevii Școlii Gimnaziale nr. 10 din Sibiu vor avea cursuri on line. În momentul de față școala se află în scenariul roșu, fiind închisă pentru actul educațional, în totalitate. Ionuț Mihăilă, directorul școlii explică faptul că scenariul a fost aplicat din cauza unui cadru didactic testat pozitiv. Acesta este asimptomatic și se află în izolare la domiciliu. Izolați sunt și elevii cu care a intrat în contact.

„A fost un cadru didactic depistat cu COVID-19 și acel cadru didactic a intrat la mai multe clase. Conform măsurilor impuse prin ordin de ministru ne încadrăm în scenariu 4. Cadrul didactic este asimptomatic, se află acasă, în izolare, nu este internat. Am anunțat situația, iar IȘJ, împreună cu DSP și ISU au decis să intrăm în scenariul roșu pentru următoarele două săptămâni. În școală am făcut dezinfecție și am aerisit toate clasele. În momentul de față, doar copiii sunt în izolare, pentru că ei au intrat în contact cu cadrul didactic. Eu și restul colegilor, nu, pentru că nu am intrat în contact și s-au respectat măsurile de prevenție, fiecare dintre noi purtând mască”, spune Ionuț Mihăilă.   

Pentru următoarele două săptămâni, elevii școli vor face cursuri on line. Potrivit informațiilor transmise de autorități, în Sibiu, la  Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 2 Sibiu este aceeași situație, instituția fiind închisă.  

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus