Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Proiect de investiții din fonduri europene în turism, la Ocna Sibiului

Proiect de investiții din fonduri europene în turism, la Ocna Sibiului

Primarul din Ocna Sibiului, Claudiu George Predescu, a semnat în prezența  Danielei Câmpean, președintele Consiliului județean Sibiu, contractul de lucrări privind „Componenta doi Turism” din cadrul proiectului finanțat prin fonduri europene „Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului”.

„Ocna Sibiului este unul dintre cele mai importante orașe din județul Sibiu, iar dezvoltarea economică și turistică prin creșterea atractivității stațiunii, reprezintă o prioritate pentru noi. Modernizarea zonei de agrement pentru care am semnat contractul astăzi, va readuce strălucirea de altădată stațiunii balneoclimaterice Ocna Sibiului, iar cei care o vor vizita fie pentru proprietățile curative, fie pentru agrement sau pentru frumusețile locului se vor putea  bucura de un loc unic în regiunea centru. Sunt optimistă că termenul de finalizare va fi și pentru acest obiectiv în grafic, la fel ca și cel pentru  infrastructura rutieră, unde avem toate șansele să îl finalizăm cu aproape un an în avans”, a declarat Daniela Câmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie realizarea lucrărilor specifice pentru îmbunătățirea infrastructurii de agrement. Astfel, principalele investiții  care se vor face sunt: amenajarea unei zone de agrement și sănătate, amenajarea lacului Pânzelor, lacului Fără fund și lacului Verde, amenajarea corespunzătoare a terenului de joacă și a parcului „Statuia Minerului”.

„După patru încercări neadjudecate de atribuire a contractului de execuție, iată că la începutul unui nou mandat am semnat contractul pentru execuția Componentei doi Turism care va sigura desfășurarea și dezvoltarea activităților recreative din stațiunea Ocna Sibiului. Semnarea contractului este rezultatul bunei colaborări între Consiliul Județean Sibiu și orașul Ocna Sibiului, atât la nivel de factori decizionali, cât și nivelul echipelor de proiect. Deci, sunt convins că buna colaborare dintre mine și doamna Daniela Câmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, va asigura și pe viitor atragerea de noi proiecte din fonduri europene care să ducă la dezvoltarea și modernizarea stațiunii Ocna Sibiului”, a spus Claudiu George Predescu, primarul din Ocna Sibiului.

Valoarea totală a proiectului este de 21.000.000 de lei, iar perioada de implementare este de 78 de luni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Oigo Kukuruku

Acum 3 ani

78 de luni?! chinezii fac cateva orase de 1 milion de locuitori in timpul asta. noi amenajam ceva prin ocna. mai bine decat nimic, ce sa zic...
Raspunde

Decebal Traian

Acum 3 ani

Mda, 6 ani jumate pentru amenajarea a 3 laculete. Wow. 6 ani si jumatate.
Raspunde

Teofan Zacuscă

Acum 3 ani

Daniela Campean e exponentul emblema, pe langa Turcan, sau acel Bibu, al incompetentei PNL...cam astea sunt rezultatele. Stai sa vedeti ce urmeaza.. cu PNL la toate butoanele din judet.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus