Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Peste 10.000 de petarde confiscate de la un comerciant din Piața Cibin

Peste 10.000 de petarde confiscate de la un comerciant din Piața Cibin

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Sibiu au desfășurat  în cursul zilei de ieri o acțiune de verificare a legalității comerțului cu articole pirotehnice. Astfel, în jurul orei 13, în Piața Cibin din municipiul Sibiu, a fost depistat un localnic în vârstă de 29 de ani care deținea pentru comercializare mai multe articole pirotehnice din categoria F1, F2, F3 și F4.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

De asemenea, 10.066 de produse pirotehnice în valoare de 1.000 de lei au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, reprezentanții Inspectoratului Județean de poliție transmit că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii.

Articolele pirotehnice trebuie să aibă inscripţionate în limba română categoria din care fac parte, instrucţiunile de folosire, termenul de garanţie, precum şi pericolele care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor.

Totodată, persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Persoanele fizice nu au dreptul să deţină, să utilizeze, să transporte, să depoziteze, să experimenteze ori să mânuiască explozivi de uz civil sau articole pirotehnice dacă nu fac dovada calităţii de artificier, respectiv de pirotehnician autorizat şi nu reprezintă o persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale.

Prin excepţie, persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani pot deţine şi utiliza articole pirotehnice din categoriile 1 şi P1.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1478

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus