Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

VIDEO Anul acesta, Sibiul se leagă de Cluj-Napoca. Prin autostradă

VIDEO Anul acesta, Sibiul se leagă de Cluj-Napoca. Prin autostradă

În timp ce Moldova rămâne cu cei 16,2 km de autostradă dați recent în folosință în jurul Bacăului, locuitorii Transilvaniei își vor vedea conectate două autostrăzi aflate în diferite stadii de construcție cu o a treia. Care va oferi posibilitatea sibienilor să circule până aproape de Cluj-Napoca doar pe autostradă.

Singura porțiune de autostradă care, anul acesta, are șansa de a fi dată în folosință este în Transilvania, potrivit datelor centralizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Este vorba de un lot de aproape 24,25 km, situat aproximativ între Sântimbru și Aiud (județul Alba), care face parte din traseul A10, autostrada cea care leagă Sebeșul de Turda. De altfel, această autostradă A10 face legătura între autostrăzile A1 București – Nădlac și A3 București – Borș, ambele aflate în diferite stadii de execuție cu termene finale foarte îndepărtate.

Prin intermediul A1, la care Sibiul este conectat prin centura ocolitoare, sibienii vor putea ajunge la Cluj-Napoca intrând la Sebeș pe A10, după care, la Turda, vor intra pe autostrada A3 până la nodul rutier de la Gilău, localitate aflată la 16 km de centrul municipiului Cluj-Napoca.

Sursa foto: forum.peundemerg.ro

Prin vară

Cei 24,25 km reprezintă lotul 2 al autostrăzii Sebeș – Turda și împreună cu ”un ciot” de aproximativ 2,2 km din lotul 1 ar urma să fie dați în folosință în cursul lunii iunie 2021, potrivit datelor centralizate de CNAIR. Aceeași sursă indică faptul că stadiul lucrărilor pe acest lot este de 78,01%, constructorii angajați din 2014 fiind cei din asocierea Aktor – Euro Construct Trading 98. Tronsonul de autostradă a fost licitat din 2013 trebuia finalizat de mai bine de trei ani, dar contestațiile din instanță au amânat semnarea contractului. Mai apoi, CNAIR a dat vina pe constructori pentru evoluția șantierului. ”Contract proiectare și execuție cu întârzieri majore înregistrate, din cauza slabei mobilizări a constructorului din anii anteriori”, motivează acum reprezentanții CNAIR întârzierile.

Că anul acesta va putea fi dat în folosință și acest lot o confirmă și Ionuț Ciurea, reprezentantul Asociației Pro Infrastructură, cel mai activ ONG în ceea ce privește monitorizarea lucrărilor publice din țara noastră. ”În acest moment este cel mai lung lot pe care se lucrează. Trag nădejde că va fi adus la un grad de finalizare astfel încât să putem circula pe el. Și o să avem autostradă completă, fie și semiprofil pe anumite bucățele, dar o să mergem doar pe autostradă de la Cluj la Sibiu”, a declarat Ionuț Ciurea, citat de Digi24.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 37686

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Florina Groza

Acum 3 ani

De asta am lasat Bucurestiul pt Sibiu. Oameni gospodari,cuminti si de treaba,care vor o tara ca in occident,nu ca la Teleorman.
Raspunde

Dan Cimpoca

Acum 3 ani

Ce tare e poza... 2 masini venind pe contrasens.
Raspunde

Tritza Fantanitza

Acum 3 ani

2x masini pe contrasens? :)))
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dorin Herescu

Acum 3 ani

Să înțeleg invidie pe noi ardeleni..... Astfel de comentarii nu ar trebui sa existe
Raspunde

Bogdan Hadambu

Acum 3 ani

Poate ajungeti si in Moldova....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus