Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

FOTO – Gestul motocicliștilor sibieni pentru copiii de la orfelinat

FOTO – Gestul motocicliștilor sibieni pentru copiii de la orfelinat

Asociația Veteranii Riders Club, apărută în luna septembrie a anului trecut, a făcut două mari donații la final de 2020, început de 2021, pentru copiii sibieni care au nevoie de ajutor. Este vorba despre micuții de la Casa de copii din Arpașul de Sus și cei de la Asociația Carl Wolff.

Aproximativ 11.500 de lei sunt banii pe care membrii asociației, de la mecanic până la director de multinațională, familiști cu o pasiune pentru motociclete, au reușit să îi pună laolaltă și să îi transforme în daruri. Totul a început pe 1 decembrie, la doar câteva luni de la înființarea asociației. Au decis să facă un gest frumos, de sărbători, având banii din cotizații și câteva donații de la oameni dragi și persoane care au auzit de inițiativa lor și au vrut să ajute. Au decis să meargă spre mai multe cauze în același timp, încercând astfel să ofere ajutor unui număr cât mai mare de copilași. 

„5500 lei sunt veniți prin sponsorizări și încă aproximativ 5800 din cotizațiile membrilor. Am primit inclusiv bani de la prieteni, colegi de muncă și alte persoane care au auzit de cauza noastră și au vrut să doneze”, povestește Ciprian Ruja, reprezentant al asociației.

Primul drum pe care l-au făcut a fost la Casa de copii din Arpașul de Sus unde, cu ajutorul a 1.000 de euro, au îndeplinit toate dorințele micuților, din scrisorile pe care i le-au adresat lui Moș Crăciun. „Cei 11 copii au adresat scrisori Moșului și noi le-am cumpărat cadouri, plus alte lucruri care să îi ajute să treacă peste această perioadă mai ușor – dulciuri, jocuri de grup, haine”, spune Ciprian. 

O mică parte din banii strânși a mers către o familie care are mare nevoie de ajutor – o mamă și copiii ei trebuie să se întrețină, după ce femeia a intentat divorț soțului ei violent. Aici au ajuns 1.500 de lei cu care mămica a putut să plătească ratele și utilitățile în ultima perioadă. 

Spălătoria hospice-ului Carl Wolff, dotată de tânăra asociație

Ieri, asociația a ajuns și la hospice-ul Carl Wolff unde promisese, încă de la finalul anului trecut, că va ajunge cu toate cele necesare dotării spălătoriei desemnată clădirii care deservește copilașii.

„Există deja spălătorie, dar pentru această secție, ținând cont de situația copiilor, e nevoie de una specială, dedicată lor”, explică motociclistul sibian. Pentru aceste amenajări au fost alocați toți banii rămași din strângerea de fonduri.

Asociația Veteranii Riders Club cuprinde 23 de membri fondatori și patru prospectori, cu vârste cuprinse între 23 și 50 de ani. Asociația a fost înființată de-abia în luna septembrie a anului 2020, însă grupul a luat ființă mai devreme, în primăvară, după ce membrii lui au legat prietenii strânse de-a lungul anilor trecuți. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus