Vineri,
03.02.2023
Parțial Noros
Acum
3°C

Permise de șoferi gratuite pentru tinerii din medii defavorizate. Înscrierile se fac până în 23 ianuarie

Permise de șoferi gratuite pentru tinerii din medii defavorizate. Înscrierile se fac până în 23 ianuarie

Fundația Pentru Comunitate organizează și în acest an programul Permis pentru viitor, program prin intermediul căruia sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente. Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 23 ianuarie.

Proiectul se adresează persoanelor din medii defavorizate, cu vârsta între 17 și 25 de ani care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente obligatorii: scrisoare de motivare personală, anchetă socială, în cazul minorilor o declarație din partea părintelui / reprezentantului legal, în cazul celor peste 18 ani o declarație de susținere din partea unui mentor, ofertă de preț de la școala de șoferi, document despre nivelul studiilor absolvite și pot fi trimise două documente opționale, adeverință din partea unui angajator, recomandare din partea unui ONG sau a unei instituții de stat, arată cei de la Fundația Pentru Comunitate. Detalii și formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/ro/permis.

Pe parcursul celor cinci ani de când s-a dat startul acestui program, 83 de tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 68 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen. La edițiile precedente ale programului, din Sibiu au obținut finanțare patru tineri pentru permis de categoria B.

Programul, ajuns la cea de-a șasea ediție, este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus