Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
0°C

Anti-vacciniștii sibieni: Războinici pe Facebook, anonimi atunci când li se cere opinia

Anti-vacciniștii sibieni: Războinici pe Facebook, anonimi atunci când li se cere opinia

Am stat de vorbă cu sibienii care pe rețelele de socializare se pronunță clar împotriva vaccinului anti COVID. Niciunul din cei cu care am vorbit nu vrea să-i apară numele într-un text legat de coronavirus. Unul dintre ei, un preot, a explicat că pentru a vorbi, are nevoie de acceptul Mitropoliei Ardealului. Altul, cu studii juridice și economice spune că ideile sale se găsesc pe pagina sa de Facebook și se adresează grupului său de prieteni. O altă persoană spune că aceste opinii nu le discută în spațiul public pentru că țin de intimitatea sa. 

”Eu nu sunt 100% să nu mă vaccinez, asta să nu se înțeleagă, dar în niciun caz cu cel de la Pfizer”

”Vreau să întreb pe cei care îl acuză pe I.P.S. Teodosie, că încalcă legea: Dacă acum 30 de ani, se respecta legea, mai cădea Comunismul? Așa că lăsați-o mai "moale", cu "sfidarea legii". Legea e lege, până când îmi îngrădește LIBERTATEA. Dincolo, e DICTATURA”, scrie pe pagina sa de Facebook un preot sibian. ”Iată de ce NU CRED, în paranghelia numită COVID, și în niște așa zise "Organisme Internaționale", cică, preocupate de sănătatea noastră. Bolnavi de cancer în România 2018: 83.461. Decedati de Cancer 2018 50.902. Aprox 63%. NICIUN VACCIN. Bolnavi de Covid România 2020: 630.000. Decedați de Covid România 2020: 15.000. Aprox 2,5%. AVEM VACCIN. Așadar, "dragi creduli", unde este "grija", autorităților pt Sănătate? Hai SPOR LA VACCINARE si nu uitați PURTAȚI MASCA și DISTANȚARE”, scrie într-o altă postare.

Solicitat de Turnul Sfatului să-și exprime punctul de vedere, pune o condiție: să nu-i apară numele. Asta, deși profilul său de Facebook este public, iar toate comentariile sale sunt vizibile pentru toate persoanele. ”Am și prieteni ”afară” și ei sunt în marea majoritate foarte porniți pe vaccinul de la Pfizer. Eu nu sunt 100% să nu mă vaccinez, asta să nu se înțeleagă, dar în niciun caz cu cel de la Pfizer. Am doi prieteni în Statele Unite și îmi spun că acolo merge foarte bine, nu sunt probleme, dar cu cel de la Pfizer sunt mai reticenți. Dar nu, v-am spus, eu nu sunt 100% împotriva vaccinului. Deocamdată mai aștept, mai sunt și alte persoane care au prioritate”, spune preotul care pe rețelele de socializare vorbește despre acțiunile împotriva coronavirusului ca fiind o ”paranghelie”. ”Eu am avut boala asta, nu neg că există, dar nu cred tot cu ce se face în urma ei. Și soția a avut și părinții au avut, dar nu am avut ceva agresiv. Copiii doar într-o seară au avut febră, în rest nu am avut probleme. Știu că postările de pe Facebook sunt publice, dar noi, ca preoți trebuie să avem un acord cu ceea ce spunem și nu vrem să avem probleme”, a explicat preotul motivul pentru care nu vrea să-i fie publicat numele.

”Am puncte de vedere, dar nu vreau să-mi exprim o poziție”

”Ce substanță este aceea care trebuie ținută la -80 grade celsius și cum va reacționa ea atunci când va va fi injectată în corp și va atinge 37 de grade celsius?”, este una din postările de pe pagina unui consultant în afaceri, jurist și economist sibian. Cunoscut autor și coautor al mai multor cursuri cu soluții pentru antreprenori, consultant și trainer pe teme de antreprenoriat și dezvoltarea afacerilor, sibianul spune că aceste întrebări și suspiciuni legate de campania de vaccinare le are după ce a filtrat mai multe informații. ”Eu nu pot să mă exprim în numele altora, fiecare se raportează în funcție de experiența lui, fiecare își filtrează informațiile din punctul lui de vedere. Punctul meu de vedere e expus public și eu am convingerea că oricare din cei 20 de milioane de locuitori ai țării pot avea un punct de vedere. Totul ține de un filtru prin care trece informația. Am puncte de vedere, dar nu vreau să-mi exprim o poziție. A fost o corespondență, unii au niște date, alții au alte date. E un subiect sensibil”, spune persoana în cauză. La fel ca în cazul preotului, spune că nu dorește să-i apară numele în ziar.  

Pe pagina sa de Facebook trimite linkuri către interviuri și alte articole ale unor antivacciniști din întreaga lume. ”Împotriva celor care au impresia că poziția anti-vaccin nu are argumente: Atenție!!! "Moderna și Pfizer nu sunt vaccinuri, ci terapie genetică", spune dr. Christian Peronne la Radio Sud France. Peronne este șeful serviciului de boli infecțioase la Spitalul regional din Garches (Franța), consilier pentru sănătate publică în mai multe guverne, fost șef al Comitetului tehnic de vaccinare al Franței și fost vicepreședinte al Comitetului de experți în vaccinare al OMS-ului pentru zona Europa-Rusia-Asia Centrală. (...) Aveți extrase din interviul radiofonic al medicului care deja a avut Covid.  La final găsiți transcrierea completă și CV-ul său: ”N-am văzut niciodată în istoria medicinei să fie vaccinate milioane, miliarde de oameni pentru un virus care nu mai ucide decât eventual persoane cu risc mărit, care pot fi identificate și ar putea fi tratate. Altfel, ar trebui să vaccinam pentru orice guturai. În viața mea n-am văzut un vaccin scos din pălărie în 2 luni. Chiar cei mai mari specialiști spun că pentru a face un vaccin bun e nevoie uneori de ani de zile. Nu am văzut rezultatele publicate (ale testării), nu avem datele. Exista poate efecte secundare care nu au putut fi constatate. Dacă de exemplu Covid 19 ar ucide 50%, ok, ne asumăm riscuri, îi dăm drumul, fie ce-o fi! Dar avem de a face cu un virus care face 0,05% morți și ne asumăm toate riscurile...  Ni s-a făcut deja figura, cu Redemsivir-ul. Se știe de luni de zile că e un produs care nu merge, e toxic, dar lobby-ul a continuat...”, scrie sibianul.

Toate aceste informații sunt însă trunchiate în cel mai bun caz. Vaccinurile anti-COVID nu au fost create în 2 luni, există date referitoare la posibile reacții adverse, iar medicamentul Redemsivir a fost scos din schema de tratament pentru Covid-19 atunci când s-a constatat că nu ajută în tratarea bolii.

Un alt sibian, cadru universitar, spune că nu dorește să comenteze în niciun fel opiniile sale exprimate pe pagina de Facebook, acolo unde se pronunță extrem de vocal împotriva vaccinării anti COVID.

”Opriți experimentele pe români!”

„Românii nu vor să fie cobaii nimănui! Opriți experimentele pe români! Numai Adevărul ne poate face liberi, iar în afara lui riscăm primejdia autodistrugerii!”. Acesta este un fragment din scrisoarea deschisă anti vaccinare redactată de reprezentanții Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România. Scrisoarea este semnată de Pr. Prof. Dr. Vasile Mihoc, îndrumător de doctorat în cadrul Facultății de Teologie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în calitatea sa de președinte al Federației. Sunat de reporterii Turnul Sfatului pentru a-și spune punctul de vedere, preotul a refuzat să comenteze. „Citiți scrisoarea. Au făcut-o cei de la Pro Vita. Pro Vita are și oameni și medici care apără viața. Lăsați șorticăriile, v-am spus, citiți acolo, în scrisoare este tot ce trebuie”, a spus părintele.

În scrisoarea deschisă, transmisă și Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe, preotul profesor Vasile Mihoc reia teoriile conspiraționiste potrivit cărora unele companii farmaceutice produc vaccinurile folosind ”celule preluate din fetușii umani avortați”, citând ”studii”. Printre specialiștii citați se numără Monica Pop, oftalmolog prezent aproape zilnic la RTV și Antena 3, împotriva căreia DNA a început în 2017 urmărirea penală pentru abuz în serviciu și conflict de interese, dar care a scăpat de acuzații după ce procurorii au clasar dosarul. Și Vasile Astărăstoae, citat ca expert de preotul sibian, a avut dosar penal pentru corupție, dar a fost achitat în 2019 după ce CCR a anulat probele strânse în dosar cu ajutorul SRI. Despre scrisoarea semnată de preot, puteți vedea detalii aici.

Vizualizari: 3334

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Herlock Sholmes

Acum 1 lună

Articolul înfierează cu mânie proletară pe cei care au altă opinie. Nu putem depăși perioada antedecembristă ? Există deja destule efecte adverse în toată lumea de la acest vaccin, elaborat pe repede înainte, netestat suficient, ar mai trebui câțiva ani ca să vedem dacă e sigur sau nu. Profesorul Luc Montagner, laureat al premiului Nobel pentru medicină, consideră că acest vaccin poate constitui o adevărată aventură. ȘI el o fi tot conspiraționist ?
Raspunde

2 Cents

Acum 1 lună

Si oare nu este aceasta teama de a-si exprima parerea public si asumat cauzata de aceasta inchizitie neoficiala (inca) pe care o sprijiniti si dvs.? Oamenii se tem sa isi exprime temerile si indoielile din cauza "robespierrismului de haita" la care si dvs. puneti umarul. Ca jurnalist ar trebui sa simtiti altfel aceste lucruri. Pe vremurile de dinainte de '89 daca cereai cuiva sa isi asume vreo vorba prin care punea la indoiala ceva legat de regimul "epocii de aur" obtineai acelasi gen de reactie. Ei bine e la fel si aici, doar ca deocamdata linsarea este facuta "neoficial" pe social media si in presa. Va rog sa incercati macar sa faceti ceea ce trebuie sa faca un jurnalist adevarat. Asta daca chiar va pasa cu adevarat.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Doruleț Apostol

Acum 1 lună

Românii cu dragoste de glie și de neam nu se vaccinează pentru că suntem poporul ales!
Raspunde

Oigo Kukuruku

Acum 1 lună

sunteti penibili, stalinistilor de la turnu sfatului corpul oamenilor e doar al lor
Raspunde

Cetateanul Es

Acum 1 lună

Nu vor sa isi dea numele pentru ca sunt presiuni foarte mari, interesele pe masura, bani, multa frica, si societatea este scindiata suficient de tare cat sa se iste o disputa neplăcută. Dar nu inteleg de ca pana de curând pe toate căile se promova "corpul meu, alegerea mea" ca era vorba de operații estetice, de fumat, de avort, de relații, etc, ori mai nou nu mai exista acest drept: de a decide fiecare ce isi introduce în propriul organism. O altă discuție este despre denumirea acestui ser "vaccin", cat de vaccin este fata de tot ce stiam până acum despre un vaccin ca sa poti sa pui într-o categorie: provaccinist sau contravaccinist. De asemenea ne adresăm unor oameni sănătoși, care dintr-o dată s-au trezit transformați, sistemului lor imunitar fiindu-le transmis ca este bleg si are nevoie de ceva străin, artificial, nou, pentru a-si duce viețile mai departe, fără să se știe răspunsuri elementare precum: reacții pe termen scurt, particularitati ale fiecarui om in combinatie cu potiunea, urmări în anii, cand vom fi iar îndemnați să ne vaccinam si cu ce (vezi schimbarea de la o zi la alta a deciziilor, a asa ziselor tulplini, a producătorilor si intereselor financiare care au forțe nebanuite in mana unui eventual funcționar corupt). Discuția este lunga, găsit un tratament adecvat, facute autopsii,bineinteles, pentru asta, conduceti tara corect si castigati increderea oamenilor, lasati oamenii sa decida ca de, Corpul meu, alegerea mea! si ingrijiti-va la cei vulnerabili sa fie ingrijiti si nu transformați o intreaga tara in pacienți pentru ca asa cum a nu face vaccin este riscant, cazurile recente de reacții adverse, inclusiv deces, ne dovedesc ca si a face vaccinul este riscant. Si repet: pe termen lung absolut nimeni nu poate garanta, care decizie este mai bună.
Raspunde

Vasile Novac

Acum 1 lună

Stimate domnule Bratu, trecand peste ironia din titlul articolului dumneavoastra, apreciez faptul ca v-ati facut timp sa va documentati cu privire la opiniile "anti-vaccinistilor" cum va place sa numiti aceea parte din populatie care nu are incredere in produsele "marca" Bill Gates. Consider ca sunteti constient de cenzura la care sunt supusi cei care isi exprima opiniile contrare cu cele "oficiale", pe platformele de social-media. Nu stiu exact ce varsta aveti, insa din poza banuiesc faptul ca nu ati prins vremurile "epocii de aur", sau daca ati prins, erati la o varsta frageda. Nu imi permite spatiul sa va explic aici baza comuna, ideologica, intre ideile si politicile din acea epoca si cenzura aplicata in prezent de mass-media in general. Insa as dori sa va intreb un singur lucru: Daca tot v-ati straduit sa aruncati cu noroi in cativa dintre cei care sustin "teorii conspirationiste", va rog faceti un efort si informati-va cine sunt cei care promoveaza campanie de vaccinare. Veti putin cine este Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS si legaturile lui cu partidul comunist si acuzatiile de genocid. Vedeti cine este dr. Fauci, reprezentant big farma acuzat de moartea a mii de americani, Bill Gates, Soros si toata pleiada de neocomunisti care trage sforile impreuna cu partidul comunist din China. Vedeti si la noi in tara, cine sunt "expertii" vaccinisti: Steinu Cercel care ne-a prostit o data cu aviara mintind flagrant, umfland conturile big pharma si pe ale lui, desigur. Si marea majoritate ca clasei politice care este (in majoritate) corupta pana la maduva oaselor si tot in majoritate penala. Pe astia ii credeti si ii urmati? V-ati pune viata copiilor in mainile acestor semidocti corupti pusi in slujba big pharma? Ar mai fi de adaugat doar faptul ca pe langa specialistii pe care v-ati straduit sa ii murdariti, sunt inca mii de medici specialisti in intraga lume care au depus marturie, au facut declaratii, au realizat documentare in care vorbesc despre pericolele asa zisului vaccin. Toti acestia au avut curajul sa vorbeasca public, cu nume si prenume la vedere. Da, au avut de suferit, da, au fost cenzurati, da, unii au fost dati afara din spitalele unde lucrau pentru a fi redusi la tacere. Dar informati-va, daca aveti intentii bune si dupa ce va convingeti, vedeti daca veti avea curajul sa marturisiti semnand un articol. Fiti erou si cu siguranta nu veti mai avea de lucru in jurnalism nicaieri. Va asumati aceasta?
Raspunde

Ion Pribeagul

Acum 1 lună

Are dreptate preotul, sa stiti..... se fac experimente pe romani, cu mendiacamente, de multa vreme, prin spitale si nu numai. Se fac si experimente sociale si sociologice...toate manipularile si tehnicile care au fost folosite in SUA, la ultimele doua randuri de alegeri, au fost experimentate in Romania, inca din timpul lui Basescu. Cu facebook a castigat si Basescu si Iohannis...cu aceleasi firme la butoanele campaniilor. Am ajuns sa fim populatie cobai... acolo ajungi cand esti condus de o capitala foarte slaba, asa cum e Bucuresti. Avem o clasa politica atat de extraordinar de slaba, incat ne este frica sa discutam cu Rusia, Ukraina sau China.... ca sa nu ne deranjam asupritorii. Asta e Romania lui 2021...am ajuns sa le tinem bazele militare la noi in tara, fara sa avem drept de a calatori fara vize...si sa fim carne de tun in eventualitatea unui conflict in zona. Suntem chiar ultimii oameni ai Europei....asta e adevarul. Era comunismul rau....zicem acum, cand ne scade populatia si ne dezintegram incet incet, dar atunci populatia era in crestere si oamenii isi permiteau sa isi creasca destul de decent, copiii...si nu eram nici numiti tiganii Europei. Probabil de-aia e exasperat acel popa si orice om care mai gandeste cat de cat in Romania. In anii 70 aveam actori ca si Toma Caragiu, Dem Radulescu...iar acum, ne uitam la netflix unde invatam doar mizerii si consumerism, iar actorii nostrii sunt niste mediocrii care fac reclame pentru niste produse mediocre, pe la TV....faceti si voi o comparatie. Poate ca nu e tocmai nebun, omul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dia Dida

Acum 1 lună

Nu inteleg de ce nu se autosesizeaza Colegiul Medicilor din Romania si in cazul dr. Monica Pop, care distribuie informatii false cu prrivire la vaccinare pe retele de socializare si la posturile ei preferate: RTV si Antena 3. Din presa aflam ca alti 2 medici sunt cercetati. Pe cand si doamna asta?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marin Marinescu

Acum 1 lună

Pai nu au nevoie sa-si expuna public punctul de vedere, pentru ca e mai degraba o credinta, decat ceva ce poate fi discutat cu argumente logice. Plus ca majoritatea dintre ei nici nu prea pot sa poarte vreo discutie argumentata pe orice tema. Ei stiu ca nu se atinge boala de ei, eventual pentru ca beneficiaza de garantie divina pentru asta. Dacii nu se vaccinau si stiti sa fi murit vreunul din ei de COVID? In rest selectia naturala functioneaza, pacat ca nu sunt destule doze pentru cei care prefera sa se vaccineze.
Raspunde

Ovidiu Barbu

Acum 1 lună

Ne intoarcem in perioada comunista, de data asta la nivel mondial. Cei care nu pricep asta inseamna ca nu au inteles nimic din situatia politica mondiala. Istoria se pare ca se va repeta din nou. Ziaristi zelosi au avut si bolsevicii, de le ridicau osanale si laude stupide prin ziarele comuniste cum fac si acum. Si atunci orice parere contrara era cenzurata si atacat autorul ei. Cu zel de bolsevic convins autorul acestei mizerii de articol ataca in spiritul main-stream al vremurilor, orice persoana care exprima vreo parere contrara cu cea a "partidului". Poate are ordin si urmeaza o agenda, poate atat il duce mintea. Cert este ca datorita unor astfel de indivizi din presa sunt nenorociti pe viata atatia oameni. Fara ajutorul cozilor de topor sau al idiotilor utili din mass-media nu ar fi reusit neocomunistii sa sperie atat de multa populatie si nici guvernantii corupti nu ar fi avut curajul sa impuna masurile astea aberante peste tot. Felicitari bolsevicilor. Ati mai reusit sa nenorociti cateva generatii cu minciunile si propaganda voastra si sa ne duceti cu cativa pasi mai aproape de dictatura.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bill Gates

Acum 1 lună

E ironic cum toti din comentarii doar confirma continutul articolului. Intrebari intrebatoare, fara cauzalitate, fara noima, de-a dreptul. "De ce nu avem vaccin la cancer dupa 30 de ani dar avem vaccin la Covid in 2 luni?!". "Cum reactioneaza corpul cand il injectezi cu vaccin la -80*?" intreaba alta expert care musca din carnatul scos direct de la congelator. Si multe altele. Lipsite de argumente valide, sustinute de tot felul de personaje dubioase. Informatii trunchiate, scoase din context. Experti de carton care daca ii intrebi cum ii cheama si cu ce se ocupa se dau fugiti. Pe scurt: comentaci fuduli.
Raspunde

Ion Iolanescu

Acum 1 lună

Amuzant articol :) Frumoase personaje :) Eu nu vreau sa conving pe nimeni sa se vaccineze sau nu, dar stiu clar ca atunci cand imi va veni randul o sa ma vaccinez. Poate sa-mi bage Bill Gates si CIP-ul, GPS si antente 5G. O sa cer o oferta si pentru copii, astfel o sa stiu mereu unde sunt, o sa stau mai linistit :) Unii creda ca stiu multe, dar vorbesc cu finte imaginare cat traiesc si au impresia ca o sa le raspunda dupa moarte :)
Raspunde

Mihai Patrascu

Acum 1 lună

Cat de nebuna trebuie sa fie o persoana incat sa sara cu capu'n gard si sa isi injecteze niste substante fara sa stie ce sunt, substante pentru care nici PRODUCATORII nu dau nici o garantie de teama eventualelor procese pentru reactii adverse, dar le "promoveaza" in schimb o clasa politica tradatoare si corupta cerandu-ne sa ii credem pe cuvant. A, da, mai este si o armata de troli in mass-media, platita sa minta populatia, sa cenzureze doctorii si specialistii care spun adevarul si sa batjocoreasca orice indemn la RATIUNE. Vaccinati-va "dasteptilor" cu cate trei vaccinuri deodata pentru fiecare tulpina, ramura si crenguta de virus. Cand ajungeti asa, degeaba veti plange: https://www.bitchute.com/video/rxaJyFCbqQUS/ https://www.bitchute.com/video/fXCUJD33ORyi/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus