Sâmbătă,
27.04.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Cum selectezi canapele potrivite pentru un living mic

Cum selectezi canapele potrivite pentru un living mic

Este lesne de înţeles ca selectarea canapelei pentru living este o sarcină importantă. Cum totul s-a mutat online, cele mai multe dintre activităţi se desfăşoară încă de acasă.

În contextul pandemic şi în condiţiile în care livingul nu este unul spaţios, selectarea canapelei perfect este o sarcină cu adevărat provocatoare. Hai să vedem câteva detalii ce trebuie analizate pentru a transforma această activitate în una plăcută.

Dimensiuni

Poate cea mai importantă constantă tine de dimensiuni. Cu siguranţă în magazinele online și fizice descoperi o varietate mare de canapele, dar nu toate pot fi integrate în livingul tău. Unui living mic nu îi trebuie mult să pară sufocat sau supraaglomerat. Aşa că este important să selectezi corect această piesă pentru a beneficia de o atmosferă prietenoasă, blândă aerisită.

Şi revenind la dimensiuni, poţi presupune să unui living mic și se potriveşte o canapea mică, compactă, care să aducă echilibru. 

Materiale 

Ai descoperit dimensiunea optimă, acum trebuie să te concentrezi asupra materialelor. După cum ştii materiale din piele ecologică şi piele naturală, conferă încăperii un aer sobru. Dacă nu îţi doreşti astfel de accente selectează materiale textile, aici opţiunile sunt foarte numeroase.  

Dacă îţi doreşti să creezi un living minimalist poţi alege canapele textile într-o singura culoare, iar culoarea selectată să fie una sigură - crem, bej, maro, negru, gri. Aceste nuanţe sunt foarte versatile şi pot fi uşor combinate cu alte corpuri de mobilier, cu măsuțe de cafea din sticlă sau cu comode TV metalice, cu corpuri modulare din lemn masiv sau cu mobilier din PAL. 

Dacă îţi doreşti un living vibrant, cu siguranţă trebuie să te orientezi către canapele în culori aprinse, şi trebuie să recunoaştem că ai de unde alege. Fie selectezi canapele albastru intens, fie selectezi canapele în culori primăvăratice (verzi, galben, portocaliu) ai certitudinea că aduci un aer proaspăt în încăpere. 

Preferinţe personale

Chiar dacă ai un spaţiu limitat la dispoziţie nu trebuie să ignori preferinţele personale. Ai o varietate foarte mare de tipuri şi modele de canapele, deci poţi alege ce te reprezintă. Dacă iubești stilul minimalist cu siguranţă trebuie să selectezi canapele cu design simplu. Când vrei să amenajezi un living în stil scandinav, canapele solide cu lemn natural sunt ideale. Dacă preferi amenajările cu vibe tineresc, cu siguranţă canapelele cu accente industriale sunt piesele perfecte pentru tine. 

Alte detalii pe care trebuie să le analizezi cu atenţie sunt cadrul, să fie unul solid, recomandările de curăţare şi întreţinere, spaţiul pe care îl oferă pentru depozitare şi dacă este cazul modul de extindere.

Sursa de imagine:
New Africa / Shutterstock.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 936

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus