Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

VIDEO: Din aprilie revine Mocănița pe Valea Hârtibaciului. Vor fi două curse pe zi, în week-end

VIDEO: Din aprilie revine Mocănița pe Valea Hârtibaciului. Vor fi două curse pe zi, în week-end

Din 3 aprilie, Mocănița revine pe Valea Hârtibaciului, în fiecare weekend, cu câte două curse pe zi! Acesta este anunțul făcut de reprezentanții Asociației Prietenii Mocăniței, pe pagina lor de socializare. Plecarea se va face din Hosman către Cornățel. Prețul unui bilet este de 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii.

Mihai Blotor, președintele Asociației Prietenii Mocăniței spune că pentru început se va folosi locomotiva disel, urmând ca pe viitor, să fie și trasee cu mocănia având locomotiva cu aburi. Este prima oară în acest an când asociația organizează un traseu pentru doritori, iar toți cei implicați sunt entuziasmați și îi așteaptă pe călători cu suprize.

Moconița va pleca de pe peronul din Hosman spre Cornățel în jurul orei 9.30 pentru prima cursă. Călătorii se pot urca în oricare dintre cele două stații. Din Cornățel se va pleca de la 10.30. Cea de-a doua cursă va pleca după amiaza.

Prețul unui bilet este de 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii.

Este nevoie de piatră cubică pentru amenajarea unui peron

Reprezentanții Asociației Prietenii Mocăniței se implică pentru a oferi condiții optime pentru toți cei care își doresc să experimenteze traseele mocăniței. În acest sens fac un apel pentru strângere de piatră cubică din recuperări în vederea realizării unui peron în Hosman.

„Vrem să creăm o experiență cât mai plăcută turiștilor la Mocăniță, iar în acest scop am identificat nevoia amenajării unui peron la nivelul podelei vagonului, la Hosman. Pentru a scăpa de noroi și ținând cont de caracterul istoric al trenului, al liniei și al gărilor, am vrea să-l pavăm cu piatră cubică, așa că facem un apel public, dacă are cineva piatră cubică din recuperări, am avea mare nevoie de aproximativ 20mp”, scriu prietenii mocăniței pe pagina de socializare.

Cine poate ajuta în acest sens poate lua legătura cu reprezentanții asociației trimițând un mesaj pe pagina lor de facebook.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Dumitru Grad

Acum 10 luni

Tot nu se compara cu Mocanita din maramures, voi aveti un tractor pe sina. Dumitru Grad, Mocanita Maramures

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus