Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Peste 207.000 de persoane și-au anulat programarea pentru vaccinul AstraZeneca

Peste 207.000 de persoane și-au anulat programarea pentru vaccinul AstraZeneca

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că aproximativ 28% dintre persoanele care şi-au confirmat programarea la vaccinare cu serul AstraZeneca nu s-au prezentat şi şi-au anulat programarea.

"Mai ales din perioada lunii martie, de când au început aceste semnale de evenimente tromboembolice, până la acest moment au fost peste 207.000 de anulări în platformă, iar dintre persoanele programate, care şi-au confirmat programarea, avem circa 99.000 de persoane care nu s-au prezentat, care şi-au anulat programarea, ceea ce reprezintă 28% dintre cei care confirmaseră programarea. Da, este un procent mare. Avem aproape 1/3 dintre persoanele programate care nu s-au prezentat. Este clar un aspect pe care l-am sesizat cu toţii. (...) Apreciem absolut firească şi legitimă ezitarea oamenilor la acest moment. Este nevoie de mai multă informare. Avem nevoie de mai multe informaţii oficiale de la Agenţia Europeană a Medicamentului şi pot să vă asigur pe toţi că şi noi, la rândul nostru, cei care luăm decizii, avem nevoie de mai multe informaţii", a spus medicul militar, citat de Agerpres.

El a precizat că în România nu au fost confirmate cazuri de tromboză de "sinus venos cerebral" asociate cu vaccinarea.

"Sunt cazuri, de altfel extrem de rare, care merg de la o frecvenţă de la unu la 100 de mii, până la unu la un milion, în funcţie de numărul de cazuri raportate în fiecare ţară. Cred că trebuie să aşteptăm precizările Agenţiei Europene a Medicamentului, stabilirea frecvenţei, stabilirea unui profil de risc şi, de asemenea, recomandările pe care, repet, cu toţii le aşteptăm", a mai spus reprezentantul CNCAV. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus