Marţi,
15.06.2021
Parțial Noros
Acum
13°C

ULBS anunță că va fi prima universitate din România unde studenții își pot plăti taxele cu monede virtuale

ULBS anunță că va fi prima universitate din România unde studenții își pot plăti taxele cu monede virtuale

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu anunță într-un comunicat de presă că în scurt timp va fi prima universitate din România care va permite plata taxelor pentru admitere din acest an într-o monedă virtuală.

Criptomoneda în care se vor putea efectua plățile va fi EGLD, dezvoltată de startup-ul sibian Elrond.

„Universitatea noastră a fost și va fi în continuare o susținătoare a comunității și afacerilor locale, iar decizia de a dezvolta acest parteneriat cu Elrond se înscrie în această strategie”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Posibilitatea de plată cu monedă virtuală urmează să fie implementată și va fi disponibilă pentru prima dată în sesiunea de admitere din luna iulie a acestui an. În acest moment, ULBS a ales să convertească EGLD în RON prin intermediul unui procesator de plăți, fără costuri suplimentare față de costul unei plăți cu cardul bancar clasic. Printre potențialele beneficii (care întotdeauna trebuie analizate prin raportare la riscuri) ale criptomonedelor sunt: posibilitatea de a efectua transferuri fără limitări geografice; costuri reduse de tranzacționare; posibilitatea de verificare publică a tranzacțiilor.

Parteneriatul cu Elrond vine în contextul disponibilității ULBS de a colabora cu mediul de afaceri din Sibiu, dar al dorinței comune de a contribui la eficientizarea proceselor prin digitalizare.

Elrond este un startup din Sibiu care dezvoltă o rețea de tip blockchain. A fost fondat de o echipă de cercetători, antreprenori și programatori care doresc să aducă îmbunătățiri arhitecturilor blockchain deja existente, precum Bitcoin și Ethereum. Acesta este un prim pas în parteneriatul dintre ULBS și compania sibiană Elrond, pe viitor dorindu-se desfășurarea și a altor proiecte, inclusiv de cercetare.

„Recunoaștem potențialul deosebit al studenților ULBS, mulți dintre membrii echipei Elrond fiind absolvenți ai acestei universități, unii dintre ei fiind actualmente cadre didactice asociate ale ULBS. Ne bucurăm că prin aceasta colaborare putem oferi acces studenților spre o tehnologie care promite să aibă un impact pozitiv semnificativ asupra societății actuale, dar și a următoarelor generații de absolvenți ai universității sibiene și nu numai”, a declarat Beniamin Mincu, CEO Elrond.

Vizualizari: 13356

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gaviota Bobârnac

Acum 2 luni

Universitatea sibiana, cu o istorie milenara, fondata in urma cu 30 (sau 50 de ani, nu mai retin), in care profeseaza cea mai mare familie academica din Europa, cu rezultate bune in judet, este cu ani lumina peste Universitatea din Cluj, fondata acum 500 de ani! Sibiul este Academia Română a galaxiei!
Raspunde

Apolitic W

Acum 2 luni

O sa aiba insa probleme mari de legalitate pentru ca in Romania toate platile se fac in LEI.
Raspunde

Tihomir Lelutiu

Acum 2 luni

Blasfemie!!! La Sibiu, noi plătim cu slanina și telemea, asa cum am făcut de 7000 de ani încoace!!! Brânza sibienilor e peste cea a dubaiezilor!!!
Raspunde

Badea Scirtan

Acum 2 luni

Universitatea cu cea mai mare familie academica... Adica toti sint neamuri sau cuplati...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus