Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
9°C

5.000 de lei, cea mai mare amendă aplicată ieri pentru nerespectarea carantinei, în județul Sibiu

5.000 de lei, cea mai mare amendă aplicată ieri pentru nerespectarea carantinei, în județul Sibiu

Un bărbat din Copșa Mică a fost sancționat ieri cu 5.000 de lei, după ce autoritățile l-au depistat în afara domiciliului, deși se afla în carantină. Nu este singurul. Alte patru persoane au fost de asemenea sancționate, dar cu amenzi mai mici, pentru aceeași abatere.

86 de polițiști au desfășurat ieri acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, au fost verificate 975 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 71 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 210 mijloace de transport, din care 8 mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.500 de lei. Dintre acestea, cinci au fost aplicate unor persoane care nu au respectat carantina, după cum urmează: o tânără în vârstă de 19 ani, domiciliată în Hosman și un tânăr de 25 de ani, din Ghijasa de Jos au fost sancționați cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, doi bărbați în vârstă de 24, respectiv 31 de ani, ambii domiciliați în localitatea Ruja, au fost sancționați cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, iar un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Copșa Mică, a fost sancționat cu amendă în valoare de 5.000 de lei;

Totodată, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus