Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Israelul va începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer persoanelor de peste 60 de ani

Israelul va începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer persoanelor de peste 60 de ani

Israelul va începe administrarea celei de-a treia doze din vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, au anunţat joi postul public de radio Kan şi postul Channel 13 TV, relatează Reuters citat de Agerpres.

Conform surselor citate, Ministerul Sănătăţii israelian a informat direcţiile sanitare care au desfăşurat campania de vaccinare că începând de duminică pot fi administrate dozele de consolidare, pentru a combate varianta Delta a coronavirusului.

Potrivit datelor preliminare ale unui studiu anunţate miercuri de Pfizer, o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 poate ''impulsiona puternic'' protecţia împotriva variantei Delta a coronavirusului SARS-CoV-2.

Pfizer estimează că această a treia doză de consolidare ar putea multiplica cu 100 neutralizarea variantei Delta şi ea ar trebui administrată într-un interval cuprins între 6 şi 12 luni după vaccinarea completă cu cele două doze din schema actuală. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus