Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

7 tineri s-au răsturnat cu mașina aproape de Muzeul Astra după ce au fugit de poliție

7 tineri s-au răsturnat cu mașina aproape de Muzeul Astra după ce au fugit de poliție

Un tânăr de 19 ani, fără permis de conducere, s-a răsturnat cu mașina sâmbătă noaptea, după ce a condus patru kilometri, în timp ce era urmărit de poliție. În mașină se aflau alte șase persoane care, din fericire, nu au suferit răni în urma accidentului.

Totul s-a întâmplat pe 21 august, în jurul orei 22, pe raza localității Rășinari. Polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au efectuat semnalul de oprire adresat șoferului unui autoturism condus pe strada Dr. Ilarie Mitrea. Conducătorul auto și-a continuat însă deplasarea pe DJ 106A, spre municipiul Sibiu, urmărit de echipajul de polițiști, iar după o distanță de aproximativ 4 km, a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile, relatează Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Șoferul a fost identificat imediat de poliție. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 19 ani, din Cisnădie, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, s-a stabilit că termenele de valabilitate ale ITP - ului și poliței RCA ale autoturismului erau expirate.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Totodată, pentru neregulile constatate cu privire la ITP și RCA, șoferul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei, certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare ale autoturismului fiind retrase de către polițiști, anunță sursa citată.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Sibian SB

Acum 2 ani

Eu treceam pe acolo si am vazut masina politiei oprita si masina fugarului răsturnată in dreapta, la 3 m de sant, langa copaci. Ar trebui sa se constate exact pagubele produse (de ex iarba deteriorata, copaci rupți etc) si fugarul sa achite rapid pagubele. Legat apoi de ocupanții mașinii (niste cretini evident si ei, daca accepti sa te urci in masina cu nebuni la volan), acestia ar fi recomandat sa isi faca analize, rmn-uri, sa vada exact daca au pagube in corpul din dotare, daca da, e nasol. Si evident tot fugarul ar trebui sa achite tot (investigatii, eventuale tratamente de recuperare, eventuale traume psihologice). Asadar comentariul meu este mesaj atat pt politie /autorități, cat si pt derbedeii din masina. Șoferul ar trebui sa nu mai aiba voie sa obțină permis vreo cativa ani buni, dar na, traim in Ro si aici legile-s brici. Oricum, ca-n filmele cu bruce willys, ce sa mai povestim.
Raspunde

John doe

Acum 2 ani

Doar sa nu-si faca vreun RMN cerebral (la cap), ca s-ar putea ca medicii sa depisteze gauri negre in capetele respective...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus