Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
2°C

Prefectura anunță oficial încheierea conducerii militare la DSP. MS urmează să numească un interimar

Prefectura anunță oficial încheierea conducerii militare la DSP. MS urmează să numească un interimar

Reprezentanții Instituției Prefectului Județul Sibiu anunță încheierea conducerii militare în cadrul Direcției de Sănătate Publică Sibiu s-a încheiat, după aproximativ 10 luni de la începerea acesteia. De asemenea, aceștia menționează că au făcut o adresă către Ministerul Sănătății pentru a fi demarate demersurile necesare pentru ca DSP să aibă o nouă conducere.

„Ținând cont de  necesitatea asigurării unei conduceri, pentru buna organizare și funcționare a instituției, mai ales în contextul evoluției pandemiei de COVID-19, Instituția Prefectului județul Sibiu a solicitat printr-o adresă scrisă, Ministerului Sănătății să întreprindă toate demersurile necesare pentru asigurarea în cel mai scurt timp, continuitatea actului de conducere a Direcției de Sănătate Publică Sibiu. Pe această cale, Instituția Prefectului județul Sibiu, aduce mulțumiri conducerii militare pentru implicarea, seriozitatea și sprijinul acordat în tot acest timp”, spune Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului.

Până ce Ministerul Sănătății va numi un director interimar reprezentanții prefecturii spun că, în limita competențelor buna desfășurare a activității va fi asigurată de directorul executiv adjunct Dr. Adela Morar.

În ultimele 10 luni DSP-ul a fost condus de colonelul dr. Daniel Chelcea, acesta ajungând în fruntea instituției, prin detașare, la jumătatea lunii noiembrie 2020. Detașarea s-a efectuat după ce fostul director, Gabriel Budescu a demisionat. În acel moment, rata de infectare cu virusul SARS CoV-2, în municipiul Sibiu era de 13,65 la mia de locuitori, iar incidența cumulată la nivelul județului Sibiu era de 9,01/1000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Sursa foto: Arhiva TS

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus