Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Numerele verzi de înmatriculare pentru mașinile electrice vor funcționa ca un paşaport pentru anumite facilități

Numerele verzi de înmatriculare pentru mașinile electrice vor funcționa ca un paşaport pentru anumite facilități

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, introducerea numerelor verzi de înmatriculare pentru mijloacele de transport nepoluante, a anunţat luni seară ministrul Mediului, Tanczos Barna.

"Un alt element important, din punctul nostru de vedere, al Ministerului Mediului, este acea hotărâre de guvern prin care, împreună cu Ministerul de Interne, am modificat legislaţia privind înmatricularea mijloacelor de transport, autoturismelor şi introducem numerele verzi pentru mijloacele de transport nepoluante. Este o măsură în sprijinul celor care fac un efort în plus pentru a proteja mediul, în special, în marile oraşe unde poluarea aerului a generat deja infringement împotriva României. Aceste numere verzi vor funcţiona ca un fel de paşaport verde pentru aceste mijloace de transport şi vor putea sta la baza asigurării unor facilităţi în marile oraşe în ceea ce priveşte parcarea, accesul în anumite zone sau impozitarea", a declarat Tanczos Barna într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus