Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Școlile Noica, Ferdinand și Independența își suspendă cursurile. Cererile au fost aprobate azi

Școlile Noica, Ferdinand și Independența își suspendă cursurile. Cererile au fost aprobate azi

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu anunță suspendarea cursurilor în alte trei școli din Sibiu. Cererile de suspendare au fost aprobate astăzi.

Este vorba despre Școala Gimnazială „Regele Ferdinand” Sibiu, ciclul gimnazial (8 clase, 175 elevi). Elevii vor fi în on line în perioada 19 – 22 octombrie. Liceul Teoretic „Constantin Noica și structura Liceul Teologic Baptist „Betania” Sibiu, ciclurile gimnazial și liceal (20 clase, 593 elevi). Aici elevii vor învăța în sistem on line în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. De asemenea, cursurile se suspendă la Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu (16 clase, 418 elevi). Elevii intră în on line în perioada 19 octombrie 1 noiembrie. De menționat faptul că cele 10 clase aflate în practică (265 elevi) care vor desfășura activitățile fizic.

În ceea ce privește Liceul Tehnologic „Independența”, acesta nu îndeplinea ieri, 18 octombrie, condițiile de suspendare a cursurilor.  

„Menționăm că solicitările de la următoarele unități școlare, precum și argumentările trimise, (inclusiv procentul mare de părinți care doresc activitate on line) către ISJ Sibiu, nu îndeplinesc condițiile de suspendare a activității fizice conform articolelor 3.2, 6.2 și/sau 6.9 din ordinul de mai sus: LICEUL TEHNOLOGIC INDEPENDENTA SIBIU”, se arăta în adresa DSP.

Acest fapt s-a schimbat însă, astăzi, iar activitatea a fost suspendată.

„Ieri nu au fost trimise de către conducerea școlii motivele pentru care doresc să intre în on line. Astăzi au trimis următoarele motive: la ora actuală au patru clase deja în on line cu cazuri confirmate, ambii directori sunt infectați cu SARS CoV-2, au șase cadre didactice pozitive și personal nedidactic. De menționat faptul că celșe 10 clase aflate în practică rămân să-și desfășoare activitatea fizic, deci mâine trebuie să se prezxinte la orele de practică”, spune prof. Constantin Dincă, purtător de cuvânt al ISJ Sibiu.

Vă reamintim faptul că luni, 18 octombrie, pentru alte opt unități de învățământ s-a aprobat suspendarea cursurilor.

Citeșe și „Opt școli se închid și trec în online, de mâine, în Sibiu. În total, 14 au cerut să țină cursurile exclusiv online”

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

@@@

Acum 7 luni

Intrati in vacanta, lasati online-ul!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus