Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

În Sibiu sunt în medie zece bolnavi de COVID în stare gravă care așteaptă un pat pe ATI

În Sibiu sunt în medie zece bolnavi de COVID în stare gravă care așteaptă un pat pe ATI

Sunt 2.135 de cazuri active în municipiul Sibiu, iar locurile în spitale sunt puține pe secțiile de Boli Infecțioase. Secțiile de ATI din Sibiu și din țară sunt fără locuri de zile bune. În aceste condiții timpul de așteptare al unui bolnav de COVID care are nevoie de spitalizare poate depăși zece ore, iar bolnavul aflat în stare gravă poate aștepta și câteva zile până se eliberează un pat la ATI. Medicul Constantin Roșca a detaliat pentru Turnul Sfatului situația din Spitalul Județean.

„Timpul necesar evaluării pacienților în UPU este în medie de 5-7 ore (test RT-PCR, analize de sânge, evaluare radiologica, consultație boli infecțioase). Din momentul finalizării evaluării clinice pacienții cu forme ușoare și medii pot fi transferați spre spitalele suport. Timpul mediu de așteptare până la transfer este de 2 - 3 ore (de cele mai multe ori nu există ambulanță de transport liberă sau așteptăm eliberarea unui pat în spitalele suport). Internarea pacienților în stare critică reprezintă problema majora din cauza lipsei de locuri în ATI. În ultimele zile am avut în medie 7 - 10 pacienți de terapie intensivă în UPU care așteaptă eliberarea unui loc de ATI în Sibiu sau în țară. Din păcate, în acest caz, timpul de așteptare este de ordinul zilelor”, spune dr. Constantin Roșca, medic șef UPU Sibiu.

În ceea ce privește transferurile între spitale, până în acest moment Spitalul Județean nu a făcut niciun transfer al bolnavilor în alte spitale din țară sau străinătate, deși a fost aprobat un transfer în Polonia. Reprezentanții spitalului spun că familia bolnavului a refuzat acest transfer și, în cele din urmă, a ajuns în secția de ATI a spitalului.

 „Un singur transfer a fost aprobat în altă parte (un loc ATI la un spital din Polonia) dar familia a refuzat transferul. În final, după 48 ore, a putut fi internat în ATI Sibiu. În tară nu a fost niciun loc liber de ATI în ultimele zile”, a mai spus Dr. Constantin Roșca.

Sursa foto: Rovaccinare

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus