Duminică,
05.05.2024
Parțial Noros
Acum
9°C

Lista școlilor din Sibiu unde elevii ar putea merge fizic la ore. Se discută despre un prag de vaccinare de 60%

Lista școlilor din Sibiu unde elevii ar putea merge fizic la ore. Se discută despre un prag de vaccinare de 60%

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi seară, o nouă condiție pentru revenirea fizică a elevilor la școală, începând de luni. Este vorba despre gradul de vaccinare al personalului școlii. Vineri se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și celui al Sănătății, care detaliază aceste chestiuni, a mai anunțat președintele.

„Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului Educației”, a anunțat, tot joi seara, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

"La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare al personalului școlii. Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni", a spus joi seara Iohannis, fără a intra în mai multe detalii.

Citește și Lista actualizată a procentului de vaccinare în fiecare școală din Sibiu

Apoape 70 la suta din totalul angajaților din județul Sibiu este vaccinat cel puțin cu o doză, arată ultimele date oficiale comunicate de Inspectoratul Județean Sibiu.

Fiecare unitate de învățământ are obligația să-și posteze pe site-ul lor propriu situația cu numărul de angajați vaccinați cu cel puțin prima doză.

Astfel, școala Postliceală Sanitară „Virginia Hendersson” Sibiu, Școala Româno-Finlandeză Sibiu, Grădinița ERI, Școala Postliceală ”Henri Coandă” Sibiu și Grădinița cu Program Prelungit „Kristine” Sibiu au un procent de 100 la sută personal vaccinat, potrivit ultimelor datedin ISJ.

Potrivit datelor prezentate pe site-ul propriu, la Colegiul Național Brukenthal 83,58% din angajați sunt vaccinați, iar la Colegiul Național Octavian Goga, procentul persoanelor vaccinate este de 63,7 din numărul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic. (date preluate de pe site-ul școlii)

La Colegiul Național Gheorghe Lazăr, 76 de persoane sunt vaccinate din totalul personalului de 97 de persoane, ponderea fiind de 78,35% - acestea sunt datele prezentate pe site-ul școlii, la data publicării acestui material. 

La sfârșitul lunii octombrie, la școala 18, rata generală de vaccinare a angajaților este de 56,9% din totalul celor 58 angajați. 60,29% este procentul de la Noica, iar la școala 21, ponderea personalului vaccinat este de 65,30%. (date preluate de pe site-urile școlilor).

Vezi mai jos procentul de vaccinare din fiecare unitate de învătământ din județul Sibiu, centralizate de ISJ în 29 octombrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

Ionut

Acum 2 ani

Am și eu o întrebare. Nu era mai interesant sa știm procentul de vaccinare al părinților? Copii sunt cei care în pauză sunt fără măști. Profesorul vaccinat sau nu este toată ziua cu mască, teoretic. Vă folosiți de copii pt a forța profesorii să se vaccineze.
Raspunde

Marius

Acum 2 ani

Scoala 21 vad ca are doar 57.4 si nu cat spuneti in textul articolului.
Raspunde

Y

Acum 2 ani

Prostii , valul 5 e pe noi cu decizia asta
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

După ce părinții și-au exprimat categoric refuzul vaccinarii copiilor, acesti politicieni lasi încearcă să invrajbeasca părinții impotriva invatatorilor si profesorilor. Se folosesc de ong-uri gen asociatia elevilor si de chipurile, reprezentanți ai sindicatelor. Sunt sub orice critică.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

nici o școală cu personal vaccinat sub 100% n-ar trebui deschisă. Nu vă trimiteți copiii să vi-i infecteze putiniștii!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Radu

Acum 2 ani

Ce vina au copii daca profesorii sunt inculți? De ce plătesc alții pentru mofturi și talente. Plătiți profesorii cu 75% pentru școală online. Nu e normal că ei sa fie plătiți 100% când nu vor sa lucreze.
Raspunde

Ricky

Acum 2 ani

Nota 10 cu felicitari la logica. Tema de casa: daca profesorii sunt inculti iar tu iti dai copiii sa fie scoliti de profesori atunci ce se poate spune despre tine? Pont: nu cumva tovarasii guvernanti sunt inculti?
Raspunde

Coco

Acum 2 ani

Adevărat ai grăit !
Raspunde

Nonick

Acum 2 ani

Nu stiu ce ati vazut voi la Gh. Lazar, dar la ei pe site scrie asa (si la fel scria si alaltaieri, ca m-am uitat), si la fel scrie si in documentul prezentat de voi. În Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu sunt 73 de angajați cu norma de bază în unitate. La data de 01.11.2021, 66 dintre aceștia sunt vaccinați anti-COVID, reprezentând 90,41% din totalul angajaților cu norma de bază în unitate. Situația pe categorii de personal: Personal didactic: Nr. angajați cu norma de bază în CNGL: 58 Nr. angajați vaccinați anti-COVID: 54 Procentul angajaților vaccinați anti-COVID: 93,10% Personal didactic auxiliar: Nr. angajați cu norma de bază în CNGL: 6 Nr. angajați vaccinați anti-COVID: 5 Procentul angajaților vaccinați anti-COVID: 83,33% Personal nedidactic: Nr. angajați cu norma de bază în CNGL: 9 Nr. angajați vaccinați anti-COVID: 7 Procentul angajaților vaccinați anti-COVID: 77,78%
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus