Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Din 168 de pacienți COVID-19 internați în spitalele din județ, 136 sunt nevaccinați

Din 168 de pacienți COVID-19 internați în spitalele din județ, 136 sunt nevaccinați

Potrivit autorităților, la acest moment, în spitalele din județul Sibiu sunt internați 168 de pacienți COVID-19. Dintre aceștia, 32 sunt vaccinați, iar restul sunt nevcacinați. La spitalul județean, din 58 de pacienți, 43 sunt nevaccinați, iar la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, la spiatlul de pediatrie și la spitalul din Cisnădie toți pacienții internați sunt nevaccinați.

Situație persoane vaccinte și nevaccinate:

Nr.

Unitatea

Număr  pacienți       COVID pozitivi internați

Număr pacienți COVID pozitivi nevaccinați din total pacienți internați

Număr pacienți COVID pozitivi vaccinați din total pacienți internați

1

Spitalul Clinic Județean de Urgență SIBIU

58

43

15

2

Spitalul Clinic de Pediatrie SIBIU

4

4

0

3

Spitalul de Pneumoftiziologie SIBIU

35

28

7

4

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” SIBIU

10

9

1

5

Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” SIBIU

3

3

0

6

Spitalul General Căi Ferate SIBIU

16

11

5

7

Spitalul Municipal MEDIAȘ

37

33

4

8

Spitalul Orășenesc CISNĂDIE

5

5

0

 

01.12.2021                                                                                          TOTAL

168

136

32

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1116

Comentarii

18 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 2 ani

Pt băieții de aici de la comentarii, genu asta de informații sunt date oficiale de bagat la cap, date care contează si care au directa legătură cu fiinta umana, fie ea părinți rude prieteni, cunoscuti sau necunoscuti, tineri sau batrani, evident printre multe alte date, oficiale, pe tot globul. Daca voi aveti 25-30 ani si nu va vaccinati, macar nu mai spălați creieru si altora cu recomandări de nevaccinare. Si nu mai repetati placa falsa cu "si vaccinații iau si dau", ca nu-i ok. Iau si dau de 20 ori mai puțin decat cei nevaccinati, ba mai mult, nevaccinatii mor si/sau ajung in spitale cu forme grave, iar unii raman cu sechele grave. Daca ei ar fi vaccinati (90% din tot ce-i trecut de 25 ani) ce-ar rezulta oare? Pai va zic eu, spitale mult mai goale, morti spre deloc, restricții mai lejere, falimente mai puține, copii si oameni in general mai putin afectati psihic, cazuri de infectari zilnice, da, dar forme lejere de stat in casa 6 zile. Dar in tara asta e mai interesant sa facem gargara pe feisbuc, sa dam fw la tot felu de filmulete grosolan fake, si evident sa fim mai smecheri ca alte nații de 18 ori mai dezvoltate ca noi.
Raspunde

Spalat pe creier

Acum 2 ani

Uite, dovada propagandei la Sibian SB: primul cu mesaj, pe orice articol legat de covid, nu ai obosit mai sibiene? Nu poti sa stai linistit, aparat de vaccin, fara sa te apuci tu sa comentezi?
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Sigur ca am observat ca deranjez adevărații propagandisti ai antivaccinarii, asta de ceva vreme, eu si inca vreo 2-3 nebuni care mai comentam pe aici pro vaccinare si pro medicina moderna. Cam toti comentatorii pe aici sunt antivaccin, anti orice, covidu e o raceala banală etc, dar e ok, apa trece pietrele rămân. Dar cum am mai zis, au început sa lipsească tot mai multe personaje de aici, s-au vaccinat? le-a mai murit cate un apropiat? nu stiu, dar ii aștept cu opinii noi. @ioane, oricum vrei tu s-o iei sau sa n-o iei, rău cu rău dar mai rău fara rau. Sa te-ajute Dzeu sa nu faci covid, indiferent ca ești sau nu ești vaccinat.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Deci un răspuns pe scurt, pt tine, nu, n-am obosit. :)
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

spălatule, au trecut 32 de ani în țara asta, de când nu mai hotărăsc de-ăia ca tine cine și ce are voie să comenteze. stai ascuns pe pensia ta specială și nu mai face gargară
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

mai taie din factorul ala de 20 ca dezinformezi rau de tot. cel putin 6 din 10 vaccinati infectati dau virusul mai departe. certificatul verde nu face decat in mod iresponsabil sa dea dreptul vaccinatilor sa transmita liber mai departe. OMS zice nu eu: https://www.turnulsfatului.ro/2021/11/25/directorul-oms-vaccinurile-salveaza-vieti-dar-nu-impiedica-total-transmiterea-virusului-europa-este-din-nou-epicentrul-covid-19-187148
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Tot Oms-ul, dar si dsp-ul, spitalele, din Ro si din Europa iti spun și ca spitalele sunt pline cu nevaccinati, mortii sunt 9 din 10 nevaccinati. Eu zic ca ai prins ideea, mai ales ca ai asistat si tu la ce ravagii a facut pandemia in Ro in toamna asta. Știu, esti nervos ca n-ai certificat verde si te incurca, ba chiar posibil sa te oblige astia sa te vaccinezi forțat la un moment dat, acolo da, ai dreptate cu vaccinatii care isi fac de cap crezand ca au protecție suta la suta si stau pe la cozi la târg. Uite eu n-am stat si nu stau, si am 3 doze făcute. Si ca mine sunt destui. Eu am tot recomandat la vaccinare cu un singur scop (sa grabim încheierea pandemiei si sa ne vedem de treaba toti, fara morti in familii), dar in același timp întotdeauna am recomandat si la evitarea aglomeratiilor, la purtarea mastii si la a fi responsabil. Daca ai citit ce-am mai comentat stii asta.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

"Cancelarul german în funcție, Angela Merkel, a anunțat joi, 2 decembrie, că vaccinarea împotriva coronavirusului ar putea deveni obligatorie în Germania începând din februarie 2022. Până atunci însă, autoritățile vor impune restricții dure pentru cei care nu s-au imunizat, măsuri comparate de presa locală cu un „lockdown pentru nevaccinați”, relatează The Guardian și Euronews. @fara nume, ai început tu o lista cu Austria, eu ti-am pus acolo si Ungaria (cu amenzi la persoanele 60+), va trebui sa ii adaugi azi maine si pe nemtalai, adevaratii hitleristi probabil ca te gândești tu. Am mai zis de prin primavara frecvent, si repet, vaccinarea ar trebui sa aiba loc pt ca avem minte, pt ca traim intre oameni si asta ne face responsabili, pt ca vrem sa scapam de pandemie fara morti si fara cazuri grave. Si nu fortat printr-o lege. Până atunci însă, sa vedem cum se va prezenta tarisoara noastră la următorul val si probabil noua tulpina. Vorba aia, acum avem si guvern de top, profesioniști, etc....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@Ion

Acum 2 ani

adică tu dai un articol din ziarul vostru propagandist ca izvor de adevăr? te cam bate logica :) asta cu 6 din 10 e fake, poate 2 din 10. din care unul e de-al vostru, vaccinat la chiuvetă :)
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

ei, și tu, Sibian, dacă nu știi, te-nvățăm, dacă nu vrei, te obligăm. L-o fi disperat și pe Lenin ceva, când a zis-o.
Raspunde

Ion @ Sibian SB

Acum 2 ani

nu combate nimeni ca majoritatea celor de la ati si morga sunt nevaccinati. Dar tu, majoritatea vaccinatilor si guvernul de politruci, nu vreti sa admiteti ca in masura de circa 60% dintre vaccinati, cand luati virusul, il dati mai departe. In general, dupa vaccin, cei vaccinati sunt mai dezinvolti, mult mai activi social, mai la cozi si in lume, mai miserupisti si compenseaza faptul ca nu toti transmit. In concluzie si vaccinatii transmit aproximativ in aceeasi masura. Asadar daca avem 11 oameni intr-o incapere si doar unul e nevaccinat, nu-l ajuta cu mai nimic faptul ca ceilalti 10 sunt vaccinati, 6 dintre ei putand transmite virusul. Rezulta in mod logic, ca fiecare se vaccineaza in principal pentru el, pentru a evita ati si moartea si NU "pentru ceilalti". Asadar fiecare alege pentru el precum ii dicteaza constiinta si precum e asigurat de Constitutia Romaniei.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Da ba ioane esti greu de cap rău, pana la urma cat contează ca un vaccinat ia si da virusu asta, dacă toata lumea e vaccinata ? Il da unor persoane din jurul lui, ok pana aici. Daca acele persoane sunt nevaccinate, le poate trimite in groapa. Daca persoanele alea sunt vaccinate, da, la rândul lor acestea pot lua virusu dar nu mai mor!! Tu chiar nu pricepi? Ca e f simplu! Cei care mor sau fac forme grave si care necesita internare si care si daca nu mor pot lasa sechele grave, sunt persoane nevaccinate (ok, nu 100% pt ca nici vaccinu nu are eficienta 100%, dar 9 din 10 care mor sunt nevaccinati). Ok pana aici sper. Daca ai acele 11 persoane in încăperea de care zici tu, unul nevaccinat, moare ala unu. Dar daca ai 10 nevaccinati si 1 vaccinat, pot muri toti aia 10 nevaccinatii. Cum e mai ok? Sa moara 1 sau 10? Apoi daca ai toti 11 din 11 vaccinati, probabil nu mai moare niciunul, indiferent care cui isi dau virusu. Asadar zero morti. Acum te intreb, pricepi ideea? Eu indemn la vaccinare, ca sa scada mortii spre zero. Tu ce dzeu de calcule faci acolo? ca e f simpla problema...asadar in concluzie, si sper ca pricepi de data asta corect, daca toti oamenii ar fi vaccinați, contează mai puțin ca virusu se poate lua si da, pentru ca nu se mai moare (respectiv din 10 persoane vaccinate mai moare 1 conform statisticilor, pe cand din 10 persoane (daca ar fi nevaccinate) ar putea muri toti 10. Vaccinarea va scadea enorm numărul morților, asta e ideea de baza care ramane indiferent ca virusul il luam si il dam toti chiar daca suntem sau nu vaccinati.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Cu scuze, rectific, nu Ungaria va aplica amenzi la 60+ ci Grecia. Dar ideea contează, nu țara. Iar la noi inca e parfum iar nevaccinatii o pot lasa deocamdată mai usor cu supărările la adresa restricțiile si vaccinării obligatorii, mai ales de cand a venit iar ciuma rosie ca "vioara intai", totul e "relax" cu treburile astea.. (a nu se intelege ca pnl ar fi facut mare tam-tam)...
Raspunde

@ @ Ion

Acum 2 ani

unii vaccinisti inraiti, cand nu mai au argumente o dau pe ultima replica: sosoaca, antena 3 si facebook. si daca e gazeta mincinoasa, ce cauti pe aici, de ce o citesti ? Uite aceeasi stire din alta sursa. Probabil tot nu o sa-ti convina, ca e o stire obiectiva si reala. https://www.agerpres.ro/mondorama/2021/11/24/oms-sentiment-fals-de-securitate-in-jurul-vaccinurilor-in-timp-ce-europa-este-din-nou-epicentrul-covid-19--820614 aici e aceeasi stire cat si clipul video daca ai rabdare: https://www.aljazeera.com/news/2021/11/24/vaccines-reduce-covid-transmission-by-40-who
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Sosoaca mahalagioaica, a3, feisbuc, n-au ce cauta in problema pandemiei. Ei se isi vada de specializarea lor iar de pandemie sa se ocupe medicii, virusologii si oms. Eu am vorbit despre morti si cazuri grave care au umplut (si vor mai umple) spitalele. Vad stiri de pe glob ca si vaccinatii dau si iau, asta e deja dovedit si e clar, eu iti spun ca persoanele vaccinate nu mai mor si nu mai fac forme grave de spital (evident ca nu in totalitate, ca si asta deja e dovedit, dar într-o proporție f decenta 85-90%, ceea ce e logic din moment ce vaccinurile, toate, au o eficienta oficiala de 70-80-90% dupa caz, si deci nu 100%). Deci vorbim despre 2 chestii diferite. Citez din acel link "Vaccinurile salvează vieţi, dar nu împiedică total transmiterea COVID-19'', a explicat Tedros Adhanom Ghebreyesus. Asta e ideea mea de mai sus, dacă mie ai vrut sa imi trimiți acele linkuri, vaccinati toata România si nu o sa mai fie morti si cazuri grave aproape deloc, indiferent cat ne transmitem unii la altii virusul (presupunând ca vom fi toți vaccinati si ne vom transmite virusul). Vom lua covid, vom avea test pozitiv, dar vor face forma usoara si aia care sunt expuși formelor grave si decesului. Si dupa 6 zile de stat acasa, isi vor vedea toti de-ale lor (inclusiv bătrânii/bolnavii). Astea acum, cu ce va fi in viitor, tulpini noi si grave, fie ca e africana de care se vorbește acum fie ca vor fi altele, aia ramane sa vedem. Totodată ramane sa vedem daca apar si tratamente oficiale, reale, o pastila dedicata de exemplu, in locul vaccinului. Deocamdată ele nu exista, exista vaccinurile care ajuta cat ajuta si atunci pe vaccinuri ne bazam acum.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Titlu de azi : "​Coronavirus în România - Date complete: 83% din cei morți de COVID în ultima zi nu erau vaccinați / Aproape 1.000 de bolnavi sunt în stare gravă la spital. Câți dintre ei sunt vaccinați". In articol se prezintă si asta, 1031 sunt la ati grav, dintre ei 86 au certificat verde. Asadar despre asta discutam, vaccinurile ajuta mult pt a scăpa de forme grave si deces, si ne incadram acolo unde am zis si mai devreme, 85% din decese sunt nevaccinati, 85-90 % din cazurile grave la ati sunt de asemenea nevaccinati. Asa ca vaccinați toata populația de peste 20-25 ani si atunci cel mai probabil mai mor doar 15% din cati mor acum. Vor fi salvati de la deces si cazuri grave zeci de mii de oameni in Romania. Se justifica? Evident ca da, despre asta e discuția, nu despre hate sau despre vaccinisti înrăiți.
Raspunde

@ Sibian SB

Acum 2 ani

https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-25217882-olanda-toti-pasagerii-depistati-varianta-omicron-intors-africa-sud-vaccinati-anti-covid.htm
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Iar te faci ca ploua. Erau vaccinati, au luat covid, il dau. Ok, asta se stie. Dar fac forme de spital si de deces? Cand mor aia, sa ma anunți. Vaccinul te ajuta sa nu faci nasoleli sau sa decedezi. Vaccineaza toata România si scad mortii spre zero. Esti un om informat, citești presa si noutățile, vezi ca au început sa apara si detalii despre nasolelile care incep sa apara la cei care au trecut prin boala. Daca ai avut o forma mai urâtă si ai scăpat, aia nu înseamnă neaparat ca ti se rupe, cu lunile sau anu/anii, posibil sa ai probleme nedorite. Mie nu mi s-ar rupe nici daca as face forma usoara de covid.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus