Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

O fostă angajată a Filarmonicii din Sibiu va fi despăgubită cu 10.000 de lei. Judecătorul a decis că a fost concediată pe nedrept

O fostă angajată a Filarmonicii din Sibiu va fi despăgubită cu 10.000 de lei. Judecătorul a decis că a fost concediată pe nedrept

Adina Zaharia-Dombi, fostă angajată pe postul de consultant artistic, a dat în judecată Filarmonica de Stat Sibiu, după ce a fost concediată pe nedrept în urmă cu aproape doi ani. Instanța de judecată a dat o decizie în favoarea sibiencei, motiv pentru care acum Filarmonica este obligată să îi ofere despăgubiri de 10.000 de lei și să o reinstaureze în funcție. 

Conform deciziei Curții de Apel Alba Iulia, conducerea Filarmonicii de Stat Sibiu este obligată să o primească înapoi pe fosta angajată și să îi ofere totodată despăgubiri pentru perioada nelucrată - valoarea salariului de bază pentru postul de consultant artistic pentru perioada 1 iulie 2020 - până la reintegrarea efectivă. Tot Filarmonica va suporta și cheltuielile de judecată. 

Sentința este definitivă. 

„Obligă pârâta Filarmonica de Stat Sibiu să încheie act adițional la contractul de muncă nr. 1/28.06.2019, privind durata nedeterminată a contractului, începând cu data de 01.07.2020. Anulează decizia nr.104/01.07.2020 de încetare a contractului individual de muncă nr. 1/28.06.2019 emisă de pârâta Filarmonica de Stat Sibiu. Dispune reintegrarea reclamantei Dombi-Zaharia Adina pe postul deținut de consultant artistic-gradul I. Obligă pârâta Filarmonica de Stat Sibiu la plata de despăgubiri în favoarea reclamantei, constând în valoarea salariului de bază pentru postul de consultant artistic pe perioada 01.07.2020 şi până la data reintegrării efective. Obligă pârâta Filarmonica de Stat Sibiu la plata sumei de 10.000 lei în favoarea reclamantei Dombi-Zaharia Adina, cu titlul de daune morale. Înlătură obligația reclamantei de plată a cheltuielilor de judecată în favoarea pârâtei Filarmonica de Stat Sibiu. Obligă pârâta Filarmonica de Stat Sibiu la plata sumei de 2700 lei, cu titlul cheltuieli de judecată la fond. Menţine în rest sentinţa atacată”, se arată în decizie.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Un sibian

Acum 4 luni

Alt alogen ajuns sef prin Sibiu, ca atatia altii..... face pe durul si pe competentul . Pe vremea lui Sbarcea lucrurile mergeau ok, si a venit asta din Moldova sa descopere incapabilii din Filarmonica. Suntem ca pe vremea comunistilor, cand veneau activistii din Buzau sa ne invete cum se construieste socialismul.
Raspunde

Sibian

Acum 4 luni

Bine ca s-a facut dreptate, idiotul de director venit pe pile din Bucuresti a crezut ca si prin Sibiu trece Dambovita. ASCULTA!
Raspunde

Nero

Acum 4 luni

Sunt destui cei ajunși vremelnic în funcții prea mari pentru creierele lor mici, care se comportă ca și cum ar fi adus bani de acasă în firmele și instituțiile Statului, unde sunt puși să le administreze. Napoleon e copil mic față de specimenele în cauză! Trist este ca acești despoți nu fac toată treaba murdară singuri ci ajutați de supuși fără caracter, slugi ce capătă valențe de complici. Până la urmă, alături de directorul-dirijor mai sunt și alții care au pus umărul la eliminarea doamnei Dombi și a altora, nu? Ei ce au pățit?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus