Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Cadavrul unei sibience ucise în Spania a fost predat familiei pentru înmormântare după trei ani de la crimă. Procurorii au refuzat în mod repetat solicitările părinților

Cadavrul unei sibience ucise în Spania a fost predat familiei pentru înmormântare după trei ani de la crimă. Procurorii au refuzat în mod repetat solicitările părinților

Pe 21 noiembrie 2021, s-au împlinit trei ani de la crima Mariei Marian, o tânără originară din Sibiu, care a fost împușcată de doi de bărbați în fața unei ferme din Movera, zonă din apropierea orașului spaniol Zaragoza. Numai la finalul anului trecut magistrații au admis înmormântarea cadavrului, informează cotidianul spaniol Heraldo.

La mijlocul lunii decembrie 2021, noul magistrații au autorizat în sfârșit predarea cadavrului către familie, iar aceștia spun că nu înțeleg cum a reușit justiția spaniolă să le prelungească suferința pentru așa mult timp.

Părinții Mariei Marian, care avea 28 de ani când a fost ucisă, l-au abordat în primăvara anului trecut pe procurorul de atunci al cazului pentru a-l face să înțeleagă că și răbdarea își are limitele ei. Aceștia au făcut-o după ce procurorul a refuzat încă o dată predarea cadavrului, susținând că ancheta este în curs de desfășurare și că ar putea fi necesară o a doua autopsie a cadavrului. Însă insistența avocatului familiei, Cristian Anghel, tot român, și intervenția Tribunalului Provincial din Zaragoza, au pus capăt unei așteptări enorm de lungi. Decizia a venit la mijlocul lunii decembrie.

Un lituanian și mai mulți membri ai aceleiași familii au fost arestați în urmă cu trei ani pentru uciderea sibiencei, însă dosarul a trenat.

Magistratul care a preluat cazul a cerut la finalul anului trecut rudelor decedatei să furnizeze detaliile societății de pompe funebre care urma să se ocupe de transferul cadavrului în Sibiu.

Totuși, acesta nu e finalul tragediei acestei familii. În urma problemelor provocate de justiție, mama tinerei se află sub control psihiatric și atât soțul ei, cât și cealaltă fiică a lor, susțin că iau medicamente.

Sora tinerei care a fost împușcată a declarat că în noaptea crimei a văzut doi bărbați cu glugă la ferma în care locuiau, însă sunt opt ​​persoane care în cele din urmă au fost cercetate pentru presupusa implicare în evenimente. Investigațiile nu au fost ușoară și procurorii au avut nevoie de șapte luni pentru ca polițiștii să-i aresteze pe presupușii făptuitori.

Anchetatorii sunt convinși că lituanianul Aivaras S. a fost cel care a deschis focul asupra Mariei Marian. Suspectul a negat categoric și a declarat că nici măcar nu se afla în Movera în acea zi, însă nu știa că procurorii aveau două probe care l-au localizat la locul faptei: mănușa de latex pe care se pare că a pierdut-o atunci când a fugit de la locul faptei și geolocalizarea dată de telefonul său l-au dat de gol, relatează ziarul spaniol.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1987

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus