Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

De la frizer în Hosman, la cântăreț și stilist cu prezentări de modă la New York. „Niciodată nu mi-a fost rușine să spun că sunt de la țară”

De la frizer în Hosman, la cântăreț și stilist cu prezentări de modă la New York. „Niciodată nu mi-a fost rușine să spun că sunt de la țară”

În urmă cu mai bine de 20 de ani un băiat în vârstă  de 14 ani pleca din Hosman și, fără ca părinții lui să știe, venea la Sibiu pentru a-și continua studiile. Așa începe povestea lui Alin Deju, cunoscut de majoritatea oamenilor și fanilor care îl apreciază, cu numele de Ellias. După ce a părăsit satul, tânărul și-a urmat pasiunile pe care le-a avut încă de mic copil și spune că niciodată nu s-a lăsat descurajat de oameni sau de situațiile în care a fost pus. În prezent, Alin Deju lucrează ca hairstylist, cântă, dar creează și haine, colecțiile sale ajungând celebre până în New York.

Alin Deju s-a născut în Hosman, la 20 de kilometri de Sibiu, într-o familie cu cinci frați: trei băieți și două fete. Fiind mezinul familiei, băiatul știa situația fraților săi, care nu reușiseră să urmeze un liceu și care au plecat din țară, fapt care l-a ambiționat și mai tare să plece din sat să-și continue studiile. Deși părinții l-au sfătuit că ar fi mai bine să rămână acasă, Alin a dat admiterea la liceu fără ca aceștia să știe, deoarece, spune el, nu ar fi fost de acord.

„Sunt cel mai mic dintre frații mei, provin dintr-o familie simplă, de la țară și mă mândresc cu acest lucru. În principiu, la țară dacă muncești ai tot ce ai, mie niciodată nu mi-a fost rușine să spun că sunt de la țară. Când am terminat clasa a opta, îmi amintesc că mama îmi spunea mereu să stau acasă pentru că îmi oferă tot ce am nevoie, dar m-am ambiționat să nu fac acest lucru. Eu eram pasionat de mic de tot ce înseamnă frumos, mi-a plăcut cumva să ies în evidență. Am terminat clasa a opta, și, fără să știe părinții, am venit la Sibiu și am dat examenul de admitere la liceu. I-am pus cumva în fața faptului împlinit”, își începe tânărul povestea.

La 14 ani tundea oamenii din sat

Alin spune că nu i-a fost niciodată rușine să muncească. Așa se face că, la doar 14 ani, după ce își făcuse un obicei din a-i tunde pe părinții și frații lui, toți oamenii din sat au început să știe despre pasiunea băiatului și, mai mult, aveau încredere să se lase pe mâinile lui chiar dacă nu avea niciun curs de specializare. Astfel, banii pe care îi câștiga la acel moment, Alin alegea să-i investească tot în ceea ce îi plăcea cel mai mult să facă: muzica și frizeria.

„Îmi amintesc că tundeam oamenii în sat. Fiind o comunitate mică, toți mă cunoșteau în sat, iar  după ce i-am tuns pe ai mei au început să mă caute. Cred că prima dată, fiind înnebunit după muzică, mi-am cumpărat niște casete, apoi mi-am cumpărat niște foarfece și tot ce-mi trebuia pentru frizerie”, a povestit tânărul pentru Turnul Sfatului.

Pasiunea pentru muzică i-a fost insuflată de familie

Ellias este pasionat de muzică încă de mic. A crescut cu ea și, chiar dacă a încercat să cânte și la instrumente, spune că prin voce reușește să se exprime cel mai bine. Melodiile sale sunt despre dragoste și alege să-și exprime prin ele trăirile pe care nu le poate arăta altfel oamenilor. Cea mai recentă melodie a acestuia, „Oprește planeta”, a strâns deja peste 20.000 de vizualizări.

„Am crescut cu muzică. Unchiul meu era acordeonist, cânta la toate nunțile care aveau loc în sat. Unde era muzica, eram și eu. Nu știu să cânt la niciun instrument, am încercat să fac chitară, dar nu am excelat, îmi place să mă exprim mai mult prin voce. Muzica o aleg pentru acele momente în care nu mă pot exprima oamenilor, mă exprim printr-un vers, printr-o melodie”, mărturisește tânărul.

A făcut cursuri de specializare în hairstyling și make-up în România și în Germania

Alin spune că experiența voluntariatului la Teatrul Național Radu Stanca l-a ajutat foarte mult pentru a performa în carieră. A mers voluntar la teatru, la secția germană, acolo unde a ajutat o scenografă din Berlin care avea un proiect de teatru în România să facă costume din hârtie, și s-a ocupat de make-up-il și coafurile actrițelor. Așa a ajuns să trăiască o adevărată experiență în Germania.

„Aveam trei actori de care mă ocupam în fiecare zi, de haine, make-up și păr. Echipa lor a și câștigat atunci un premiu și m-au recompensat cu o mie de euro de care m-am bucurat enorm pentru că eu m-am dus doar ca voluntar, nu aveam aceste așteptări. Și mi-au spus că asta nu este tot, că mai au ceva pentru mine. O invitație de trei luni de zile în Berlin pentru a face practică în televiziune. Am avut totul plătit și m-am bucurat din plin de toată această experiență”, spune Alin.

Cum a început să creeze haine

Pe lângă frizerie și muzică, lui Alin îi place să și deseneze, pasiune pe care a descoperit-o tot în copilărie. „Întotdeauna am fost pasionat și de desen, țin minte că în școală îmi plăcea  foarte mult geometria, dar nu-mi plăcea algebra, iar profesorul, care era și directorul școlii,  îmi zicea că pentru a ști geometrie, îți trebuie algebră, dar eu îi explicam că îmi place pentru că sunt atras de desen. Și în frizerie, la coafuri, ai nevoie de desen. Doar respectând anumite proporții, poți vinde ceva clientului, îi poți spune ce-l avantajează și ce nu”, detaliază acesta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @allyndeiu

La începutul pandemiei, s-a operat de deviație de sept și petrecea destul de mult timp în casă. Acela a fost momentul în care a decis să-și cumpere culori acrilice și să-și picteze hainele.

„Cât am stat în pandemie mi-am comandat mai multe culori acrilice și m-am apucat să pictez pe hainele pe care nu le mai foloseam. Din 2014, eu lucrez și cu agenția Cleopatra Models de la noi din Sibiu, unde mă ocup de make-up-ul și părul modelelor. I-am prezentat această colecție de haine Cleopatrei și m-a încurajat să o prezint la festivalul BeCreativeFest în 2020”, povestește Alin despre prima sa colecție de haine.

După succesul pe care l-a avut în anul 2020, a prezentat o colecție și în anul 2021, tot la BeCreativeFest. „A fost cea mai mare colecție prezentată acolo. Tot ce am creat, am vândut, a avut un succes pe care nu-l așteptam”, mai spune tânărul.

De la Sibiu, la New York

După colecțiile prezentate la Sibiu, lui Alin i s-a propus să încerce să realizeze o colecție pentru New York Fashion Week, colecție numită „Confident by Ellias”, pe care a și prezentat-o într-o biserică din oraș.

„Când mi-a fost acceptată colecția a fost cea mai mare bucurie pentru mine. Înainte cu o zi de prezentare am fost anunțat că nu se va mai ține în locul în care era stabilit deoarece fusese o inundație în locație și colecția urma să fie prezentată într-o biserică. A fost cel mai frumos sentiment pentru mine deoarece sunt credincios, tot timpul mi-am găsit refugiul în biserică, tot ce am făcut am făcut cu Dumnezeu alături. Am filmat un videoclip în biserică, am cântat în corul bisericii. Totul se leagă”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @allyndeiu

Acum, sibienii îl pot găsi pe Alin la The Famous Salon. Are planuri mari pentru viitor atât în ceea ce privește muzica, cât și moda. Vrea să mai lanseze noi melodii, iar o nouă colecție de semnată de el este pregătită deja pentru luna martie.

„Au fost și persoane care m-au descurajat, dar eu am decis mereu să-mi fac ceea ce-mi place. Mă îmbrac în funcție de starea pe care o am în fiecare zi, niciodată nu-mi pregătesc ținuta cu o zi înainte. Nu mă regăsesc într-un anume stil. În martie, voi pregăti o colecție specială și bineînțeles voi continua și cu muzica”, concluzionează Alin.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Contra

Acum 3 luni

Braco lui! In Hosman sunt f. multi etnici rromi...
Raspunde

Contra

Acum 3 luni

o figua clasica de ...
Raspunde

Rosu

Acum 3 luni

Hai acasa Aline, ca or bagat astia mocanita!

Raspunde

Gipsyterminator

Acum 3 luni

cand pun ochiul pe planeta curat tot de pe luneta
Raspunde

Paraschiv Cordachescu

Acum 3 luni

Un tuns zero cat costa?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus