Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Moderna a primit autorizare definitivă în Statele Unite

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Moderna a primit autorizare definitivă în Statele Unite

Vaccinul anti-COVID-19 al companiei Moderna a primit o autorizare definitivă în SUA, pentru persoanele de peste 18 ani, a anunţat Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA), anunță Agerpres. Serul beneficia până astăzi doar de o autorizare în regim de urgenţă.

Spikevax sau Moderna a devenit astfel cel de-al doilea vaccin anti-COVID-19 care primeşte o autorizare definitivă în Statele Unite, după serul produs de Pfizer-BioNTech, care a primit acelaşi tip de autorizaţie la sfârşitul lunii august 2021 pentru persoanele cu vârsta peste 16 ani. Cele două vaccinuri se bazează pe aceeaşi tehnologie - ARN mesager.

Această autorizare reprezintă "o etapă capitală" pentru Moderna, iar Spikevax a devenit primul ser al companiei care obţine o astfel de autorizare în Statele Unite. Serul anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna a primit autorizarea pentru utilizare de urgenţă în Statele Unite în decembrie 2020. Acest vaccin este disponibil doar pentru persoanele de peste 18 ani.

Autorizarea sa definitivă vizează primele două doze ale vaccinului, administrate la interval de o lună, iar doza sa de supra-rapel ("booster") beneficiază de o autorizare de urgenţă.

Vaccinul Moderna este autorizat în peste 70 de ţări, inclusiv în Canada şi în Uniunea Europeană. În iunie 2021, compania Moderna a cerut ca vaccinul său anti-COVID-19 să fie autorizat şi pentru grupa de vârstă 12-17 ani, însă FDA nu a dat curs deocamdată acestei solicitări.

Prospectul vaccinului Moderna conţine un avertisment privind riscul de miocardită, o inflamaţie a muşchiului cardiac, după vaccinare. Acest risc este mai mare la bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, în primele şapte zile după administrarea celei de-a doua doze. 

Sursa: agerpres.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus