Vineri,
09.12.2022
Cer Senin
Acum
9°C

Tursib: cele 40 de noi autobuze Mercedes vor fi puse în circulație pe cinci trasee. Sunt căutați 25 de noi șoferi

Tursib: cele 40 de noi autobuze Mercedes vor fi puse în circulație pe cinci trasee. Sunt căutați 25 de noi șoferi

Cele 40 de noi autobuze alimentate cu gaz natural comprimat cumpărate de Primărie pentru societatea de transport public a orașului vor crește frecvența pe cinci trasee din Sibiu. Conducerea Tursib arată că, deocamdată, nu are în plan înființarea de noi trasee.

Rezultat al unui contract cu o valoare de 77 de milioane de lei scos la licitație în urmă cu doi ani, cele 40 de autobuze cumpărate de la Mercedes Benz au ajuns la Sibiu încă de la finele anului trecut. Primăria anunța că noile autobuze vor fi puse în circulație cel târziu luna viitoare, dar reprezentanții Tursib anunță că termenul nu poate fi respectat. ”Autobuzele Mercedes au fost predate de către producător mai repede decât era estimat. Ȋn prezent suntem ȋn proces de standardizare pentru toată flota a sistemelor inteligente de transport ȋmpreună cu furnizorii de echipamente şi cu Mercedes şi estimăm ca acest proces va putea fi finalizat la ȋnceputul lunii aprilie”, se arată într-un răspuns transmis de conducerea Tursib pentru cititorii Turnul Sfatului.

Punerea în circulație a noilor autobuze este legată și de finalizarea stației de alimentare cu gaz natural comprimat în perimetrul autobazei din Zona industrială vest. ”Referitor la staţia de alimentare cu gaz natural din incinta autobazei noastre precizăm că ȋncă se lucrează la ea. Suntem ȋnsă ȋn grafic cu aceste lucrări şi preconizăm ca până la mijlocul lunii viitoare aceasta să fie funcţională”.

Citește și Nu țin bateriile: Tursib modifică orarul microbuzelor electrice

Pe cinci din 24 de trasee

Chiar dacă prin achiziția celor 40 de noi autobuze, parcul auto al Tursib crește cu mai bine de o treime (de la 109 autobuze și microbuze electrice, la 149 de astfel de mijloace de transport), reprezentanții societății de transport public a Sibiului arată că nu au de gând să deschidă noi rute.

Cele 40 de noi autobuze (dintre care 11 sunt articulate, restul având o lungime de 12 metri) vor fi folosite pentru creșterea frecvenței pe cinci din cele 24 de trasee pe care operează în acest moment Tursib. ”Proiectul pe fonduri europene provede modificarea planului de transport prin alocarea autobuzelor CNG pe traseele 1, 2, 10, 11, 14 - conform contractului de achiziţie şi creşterea frecvenţei pe aceste trasee şi a numărului de autobuze”, citează reprezentanții societății (cele 40 de autobuze au fost cumpărate din fondurile europene alocate în mod neconcurențial Sibiului).

Din cele cinci trasee pe care va crește frecvența, două sunt principale (1, Calea Dumbrăvii – Viile Sibiului și 2, Irmes – Piața Cibin), restul fiind secundare (10, Turnișor – Gușterița, 11, Calea Cisnădiei – Continental, 14 Valea Aurie – Cartier Reșița).

Citește și Explicațiile Tursib pentru înghesuiala din autobuzele de dimineața: lipsesc rezervele

Urmează angajări

Creșterea flotei de autobuze a Tursib duce și la un necesar sporit de conducători auto. Care, deocamdată, nu au fost angajați, ci așteaptă după adoptarea bugetului. ”Necesarul suplimentar de şoferi pe cele cinci linii pe care vor opera cele 40 autobuze CNG faţă de numărul actual este de 25 şoferi care vor fi incluşi ȋn Bugetul pe anul 2022 , urmând a fi recrutaţi”.

Cele 40 de noi autobuze se alătură unei flote care, din 2018, a mai fost primenită cu alte 70 de noi mijloace de transport începând din 2018. De atunci, a fost înființată o nou rută principală (cea cu numărul opt), au fost extinse rutele în cartierul Ștrand, a fost înființată așa-numita ”Linie verde” din jurul centrului istoric (ruta 3) și au fost create în regim de test șapte trasee pentru elevi.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Claus

Acum 10 luni

De ce IF?
Raspunde

Newman

Acum 10 luni

Ce se intampla ca toate autobuzele sunt extrem de murdare.Interiorul si scaunele nu le mai curata nimeni pana la casare.Geamurile sunt opace din cauza murdariei.Noua autobaza nu are prevazuta aceasta activitate de curatemie?Daca nu, sa angajeze o firma externa care sa se ocupe de curatenie si dezinfectare.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Popa

Acum 10 luni

Din cate am observat, in Sibiu circula cu autobuzul doar elevii, pensionarii si saracii... Ceilalti se dau cu Audi si BMW.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Neluțu von Kremșnitt

Acum 10 luni

Sibienii autentici, nu mergem niciodata cu autobuzul pentru ca va crede lumea ca nu avem ce manca si ca mancam din gunoaie!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus